Secretul castraveților murați la soare. Trucul pe care îl folosesc cele mai pricepute gospodine

Secretul castraveților murați la soare. Trucul pe care îl folosesc cele mai pricepute gospodine
Ce trebuie sa stii despre castravetii murati la soare

În stare naturală sau murați, castraveții sunt foarte iubiți de români. Merg de minune cu aproape orice, dar cele mai renumite combinații sunt ca garnitură la friptură, tocănițe sau în salate. Indiferent de preferințe, un lucru este cert: sunt nemaipomenit de buni, gustoși și sănătoși! Dacă vrei să încerci o rețetă diferită în acest an, încearcă varianta legumelor murate la soare. Cele mai pricepute gospodine și-au dezvăluit metoda ingenioasă.

Care este secretul castraveților murați la soare ca pe vremuri. Sigur nu știai

Poate că nu ai auzit foarte des de această rețetă de castraveți murați la soare, dar ea chiar există. Încearc-o și tu. Vei fi foarte încântată de rezultat. Ca să nu mai vorbim de gust, care te va da pe spate, mai mult ca sigur! Sfatul nostru este să profiți de sezonul legumelor de grădină și să te delectezi cu gustul lor murat după metoda țărănească.

Ingrediente și mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă inedită, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kilograme de castraveți
  • boabe de muștar
  • 300 de grame hrean
  • 4 căței de usturoi
  • cimbru
  • 2 linguri de sare
  • 6 crenguțe de mărar
  • o felie de pâine.

Cum trebuie să procedezi. Metoda este foarte simplă. Într-un borcan (pe fund) pune boabele de muștar și trei crenguțe de mărar, apoi castraveții și printre ei căței de usturoi și cimbru. Adaugă apă cu sare. Deasupra așază trei crenguțe de mărar și felia de pâine, după care acoperă recipientul și lasă 2-3 zile la soare. Când sunt gata, scoate bucata de pâine din borcan. Asta este tot.

Ce mai poți pune în borcanele în care lași castraveții la murat este o frunză de stejar sau de struguri. Depinde de ce ai la îndemână prin curte. Sau, dacă nu dispui de ele, adaugă o jumătate de linguriță de ceai negru vrac în fiecare recipient. Astfel, legumele tale preferate își vor păstra coaja crocantă.

Familia va fi încântată de rezultat

Rețeta de castraveți murați la soare este foarte ușoară, dar încântătoare pentru papilele gustative. Dezavantajul este că trebuie consumați în câteva zile, deci nu prepara în cantități mari, dacă știi că nu poți mânca într-un timp scurt. Totuși, rămâne o variantă de murături pe care merită să o încerci. Se mai numesc și castraveți covăsiți. Pentru a te îndrăgosti de acest preparat, este suficientă o singură încercare. Află și De ce să pui frunze de vişin în murături. Secretul pe care doar gospodinele isteţe îl ştiu.