Secretul castraveților murați în stil german. Ingredientul special care îi face extrem de gustoși

de: Ana Chivu
13 09. 2022

Gospodinele se pregătesc în această perioadă să își pună la punct cămara. Majoritatea bucătăreselor s-au plictisit de rețetele vechi și vor să încerce ceva nou. Toate doamnele vor să își surprindă familia cu mici detalii mai ales când vine vorba despre astfel de bucate. Unii români consumă murături chiar la fiecare masă în sezonul rece, dar cu siguranță puțini au gustat astfel de legume fermentat. Cum poți să le gătești în stil german? Ai nevoie de un ingredient special.

Rețetă de castraveți: cum să îi pregătești în stil german?

Castraveții murați sunt adorați de români. Aceștia îi consumă la fiecare masă din sezonul rece. O salată din mai multe legume puse la fermentat este perfectă lângă o tocăniță sau o friptură la cuptor bine făcută.

Multe dintre gospodine s-au săturat de rețetele obișnuite. Dacă vrei să îți surprinzi și tu familia, prepară castraveții în stil german. Secretul deosebit folosit de bucătari pentru murăturile speciale este zahărul din belșug în saramură.

Românii nu obișnuiesc să pună un ingredient atât de dulce în legumele pe care le lasă la fermentat pentru iarnă. Ai mai jos ingredientele și modul de preparare pas cu pas.

Experții recomandă să faci rețeta ca la carte pentru ca rezultatul să fie unul dorit. Nu încerca să improvizezi prea mult dacă nu ești profesionist sau dacă nu ești prea îndemânatic.

Ingrediente și mod de preparare

  • Ingrediente

500 g castraveți mici sau castraveți normali
200 ml oțet de mere
1/2 ceapă roșie
200 ml apă
4 linguri zahăr *
1 lingură sare
boabe de muștar, boabe de piper, frunză de dafin, crenguțe de cimbru uscat, mărar sau hrean (opțional)

  • Ustensile: o oală mică și borcane de sticlă etanșe.
  • Timp de preparare 15 min.
  • Timp de odihnă: Minim 45 min.

Mod de preparare: spală castraveții, taie ceapa felii și taie și murăturile pe lungime. Dacă ai castraveți mici, poți să îi lași întregi. Adaugă legumele împreună cu condimentele și pune apă, oțet, zahăr și sare într-o cratiță la foc mediu. Amestecă lichidul până se dizolvă zahărul și sarea, ulterior toarnă totul peste legumele din borcane.

Lasă borcanele într-un loc rece pentru cel puțin 45-50 de minute, iar mai apoi poți să le depozitezi în liniște în partea de jos din cămară pentru a sta cât mai ferite de razele soarelui. Pentru o aromă mai definitivă, specialiștii sugerează să folosești multe condimente din cele opționale. Hreanul, frunzele de dafin, cimbrul, boabele de muștar și cele de piper negru sunt de mare ajutor.