Secretul cartofilor rumeniți perfect în cuptor. De ce trebuie fierți și zdrobiți înainte

de: Anca Lupescu
02 08. 2021

Cartofii noi sunt perfecți pentru o cină ușoară și rapidă. Fie că îi consumi ca garnitură lângă o friptură delicioasă de porc sau de vită, fie că îi preferi ca fel principal alături de o salată.

Cu toate acestea, mulți cartofi noi devin moi și își pierd din crocănțime, chiar dacă i-ai prăjit în baie de ulei. Ei bine, află că nu este nevoie să îi prăjești, ci există un mod mult mai sănătos de a te bucura de ei, prin care vor rămâne crocanți multă vreme.

Cartofii noi trebuie întâi fierți pe jumătate, apoi gătiți la cuptor pentru acea crustă perfectă, aurie și crocantă. Ca să faci asta, ai nevoie de un instrument pentru piure, care va deveni cel mai bun prieten al tău atunci când vei găti această rețetă minunată.

Rețetă de cartofi noi rumeniți și crocanți

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 legătură mărar
  • ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper
  • mix de salată
  • 1 lămâie
  • oregano
  • cimbru

Pentru început, va trebui să pui cartofii la fiert în apă cu sare. Lasă-i să fiarbă puțin mai mult de jumătate. Adică miezul trebuie să rămână puțin ferm atunci când îi înțepi cu furculița.

După ce ai terminat de fiert cartofii, pune-i pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Așează fiecare cartof și zdrobește-l ușor cu instrumentul de piure. Apoi, unge-i cu o pensulă și puțin ulei de măsline, presară sare de mare și piper și pune-i la cuptor la 200 de grade pentru aproximativ 10-20 de minute, în funcție de cât de crocanți îi preferi.

Secretul cartofilor rumeniți perfect în cuptor

Scoate-i din cuptor și presară peste ei mărar proaspăt tocat. Separat, fă o salată dintr-un mix de salată și orice alte legume preferi. Prepară dressingul amestecând oregano, cimbru, zeamă de lămâie, sare, piper și ulei și adaugă peste salată. Amestecă bine și servește alături de cartofii noi.

Poți presăra parmezan peste cartofii noi sau îi poți servi alături de un sos făcut din smântână/iaurt, usturoi și condimente.

Secretul cartofilor bine rumeniți și crocanți este să îi zdrobești, astfel încât suprafața lor să fie mare și coacerea să fie făcută uniformă.

Același truc merge și cu jumătăți de cartofi normali sau chiar sferturi. În plus, poți adapta rețeta și o poți face cu cartofi dulci.