Secretul cartofilor copți de două ori. Rețeta e simplă, dar e un deliciu total
Dacă ești fan al mâncărurilor bazate pe cartofi, atunci, cu siguranță vei fi interesat de cea mai simplă rețetă pentru a prepara cartofii copți. Sunt gustoși, hrănitori și foarte sățioși. Ai nevoie doar de câteva ingrediente care se găsesc la tine în cămară.
Rețetă cartofi la cuptor
Pentru că a venit toamna, gospodinele se concentrează pe rețete mai bogate în calorii, cu alimente sățioase. Cartofii la cuptor sunt extrem de ușor de făcut și au gust delicios. Se pot asezona, în funcție de gust, cu tot felul de condimente și ierburi aromatice, pentru a căpăta un plus de savoare.
Internauții au găsit cea mai simplă rețetă de a face cartofi copți în acele zile în care vii obosit de la locul de muncă sau din vacanță și nu vrei să petreci prea mult timp încuiat în bucătărie.
Ingrediente:
- 4 cartofi mari
- 230 grame smântână
- 8 felii de bacon
- 4 linguri unt
- 60 – 120 ml lapte
- 50 g cheddar ras/cașcaval
- 2 legături de ceapă verde
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
După ce ai făcut rost de toate ingredientele, întâi trebuie să preîncălzești cuptorul la temperatură mare. Apoi, vei lua cartofii și îi vei spăla bine de tot, înainte de a-i pune în cuptor preț de o oră.
Între timp, baconul se prăjește în tigaie. După ce este gata, îl lași la răcit și îl scurgi de grăsime, după care îl vei rupe în bucățele cât mai mici.
După ce s-au scurs cele 60 de minute, vei scoate cartofii din cuptor și-i vei lăsa la răcit pentru aproximativ 10 minute. În continuare, taie cartofii pe lung în 2 jumătăți și scobește miezul. Ai grijă să nu ajungi la coajă.
Miezul de cartof se pune într-un castron, peste care vei adăuga smântâna, jumătate din cantitatea de ceapă, untul și jumătate din cantitatea de cașcaval.
După ce amesteci foarte bine cu un mixer, vei începe să încorporezi, treptat, laptele. Nu trebuie să pui prea mult lapte, ca să nu obții o umplutură prea lichidă. Pune sare și piper, în funcție de propriile gusturi.
Umplutura se pune înapoi în cartofi, peste care vei presăra restul de cașcaval, ceapă și bacon. Nu uita că, la final, cartofii se mai pun la cuptor încă o dată, pentru încă 15 minute. După ce scoți cartofii din cuptor, pentru a doua oară, îi vei servi calzi, alături de o bucată de brânză, o roșie sau un sos de usturoi.