18 mai 2022 | 18:30

Secretul care prelungește viața electrocasnicelor din casa ta. Ce trebuie să faci, de fapt

Utile
Secretul care prelungește viața electrocasnicelor din casa ta. Ce trebuie să faci, de fapt
Care este durata și cum prelungești viața electrocasnicelor din casa ta

Electrocasnicele sănătoase contribuie la buna funcționare a unei gospodării. Asta până când nu mai sunt. Cu alte cuvinte, viața electrocasnicelor este extrem de importantă. Adesea, oamenii iau de bunăvoie acești cai de bătaie de mare preț. De cele mai multe ori ignoră întreținerea de rutină și timpul care a trecut de la instalare. Acest lucru poate scurta durata de viață a electrocasnicelor și vă poate obliga să vă luați unele noi, poate înainte de a fi pregătiți din punct de vedere financiar.

Care este durata și cum prelungești viața electrocasnicelor din casa ta

De la cuptoare cu microunde și frigidere la cuptoare și aparate de cafea, toate sunt electrocasnice, care în timp se vor strica. Atunci când cumpărați un aparat electrocasnic pentru casă, vă așteptați ca acesta să dureze mult timp.

Cu toate acestea, uneori se întâmplă lucruri și trebuie fie să vă reparați aparatul electrocasnic, fie să cumpărați unul nou. Din fericire, există măsuri pe care le puteți lua pentru ca viața electrocasnicelor să dureze cât mai mult timp.

Merită menționat faptul că durata de viață a majorității aparatelor electrocasnice majore a scăzut semnificativ în ultimii 25 de ani. Asta se datorează, în principal, din cauza dotărilor suplimentare din modelele de astăzi, controlate electronic.

Dar, nu vă speriați, avem câteva sfaturi de la experți despre cum să prelungiți durata de viață a electrocasnicelor.

Curățați fiecare aparat electrocasnic în fiecare lună

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru aparatele electrocasnice este pur și simplu să faceți o curățare rapidă a fiecărui aparat. Fără îndoială, cel mai bun lucru este să curățați unitățile în fiecare lună. Grăsimea, murdăria, resturile, carbonizarea și alți contaminanți se acumulează pe aparate. I

Această acumulare, în timp, va mânca și coroda substratul metalului, distrugând aparatul. Majoritatea proprietarilor de locuințe au nevoie doar de degresanți și de o perie cu peri rigizi. Aparatele de curățare cu aburi sunt, de asemenea, eficiente pentru curățarea electrocasnicelor din casă.

Modurile în care scurtați durata de viață a electrocasnicelor

Aparatele și dispozitivele dvs. se defectează frecvent sau trebuie înlocuite mai devreme decât se așteaptă? Probabil că este vina dumneavoastră. Achiziționarea de electronice și electrocasnice poate fi o investiție uriașă. Atunci când ceva nu merge bine cu acestea, poate provoca și o mare durere de cap.

Așa că, desigur, doriți ca totul să funcționeze cât mai mult timp posibil. Mulți dintre noi dau vina pe durata de viață aparent mai scurtă a electrocasnicelor pe faptul că lucrurile nu mai sunt fabricate ca pe vremuri. Dar acest lucru nu este în întregime adevărat.

Se pare că, de cele mai multe ori, vinovații suntem noi! Sfatul este următorul: Dcă este timpul să cumpărați ceva nou, asigurați-vă că știți care sunt cele mai fiabile, și cele mai puțin fiabile, mărci de electrocasnice.

Asigurați-vă că evitați suprautilizarea

Uneori, cel mai simplu mod de a prelungi durata de viață a unui aparat este să îl opriți. Un lucru obișnuit pe care mulți oameni îl fac este să lase aparatul de aer condiționat pornit chiar și atunci când nu sunt acasă.

Ei fac acest lucru pentru a se putea întoarce într-o casă răcoroasă și confortabilă. Acest lucru poate părea puțin, dar, în timp, acest lucru exercită presiuni inutile asupra sistemului, iar uzura este doar o evoluție naturală.

Folosiți un temporizator programabil pentru aparatele electrocasnice

Dacă aveți de gând să fiți plecat cea mai mare parte a zilei, o resursă excelentă pe care o puteți folosi este un temporizator programabil. O funcție frecvent trecută cu vederea, dar extrem de utilă, este temporizatorul programabil, spun specialiștii.

Majoritatea aparatelor de aer condiționat au acum acest lucru, iar proprietarii de locuințe îl pot utiliza pentru a porni aparatul de aer condiționat chiar înainte de a se întoarce acasă.

Unele modele mai noi au chiar acces de la distanță și pot fi pornite prin Wi-Fi, folosind telefonul mobil. Pur și simplu, acum nu mai există niciun motiv pentru a lăsa aparatul de aer condiționat pornit în timp ce sunteți plecat.

Mașinile de spălat sunt cele mai des folosite. Utilizați săpunul de vase potrivit

Când vine vorba de viața electrocasnicelor, cele mai utilizate sunt mașinile de spălat rufe și cele de vase. Recomandarea este să citiți manualul de utilizare, mai ales în cazul mașinilor de spălat vase. Folosiți tipul potrivit de săpun, recomandă specialiștii.

Uneori, dacă te grăbești, te poți gândi că poți pune orice fel de săpun acolo, dar nu este adevărat. Unele săpunuri ar putea, în timp, să vă înfundă dozatorul de săpun. Încercați să folosiți tipul de săpun recomandat de producător.

Viața electrocasnicelor depinde de lucrările de service și întreținere

Dacă nu vă amintiți ultima dată când au fost întreținute aparatele electrocasnice, ar putea fi timpul să creați o listă și să începeți să țineți evidența.

Aparatele de aer condiționat sunt mașini și toate mașinile au nevoie de întreținere periodică pentru a se asigura că funcționează în condiții optime. „Acest lucru este valabil mai ales pentru o unitate care funcționează timp de 8-10 ore în fiecare zi”, spun specialiștii.

Neglijarea întreținerii cauzează acumularea de murdărie și resturi în aparatul de aer condiționat, ceea ce poate deteriora piesele critice. Filtrele de aer înfundate perturbă fluxul de aer, iar aparatul de aer condiționat trebuie să depună eforturi suplimentare pentru a depăși filtrul înfundat.

În plus, acest lucru duce la o calitate mai slabă a aerului și dăunează și sănătății proprietarului de locuință. Sfaturile și lucrările de aest gen sunt extrem de importante pentru viața electrocasnicelor din casa ta, indiferent că vorbim de aer condiționat, sau de banalul cuptor cu microunde.

PlaySport
DE NERECUNOSCUT! Cum arată la 76 de ani Valentin Ceaușescu, ultimul fiu în viață al lui Nicolae Ceaușescsu
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
Diana ȘOȘOACĂ, în ipostaze provocatoare! Imagini din tinerețe care au scăpat pe internet
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Cancan.ro
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Stirile PROTV
Un bărbat a primit o factură la telefon de 134.000 de euro după ce și-a petrecut vacanța într-o țară din Europa
Romania TV
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Capital.ro
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
EVZ.ro
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Adevarul
O româncă se judecă de zece ani cu Elon Musk. Inițialele numelui său sunt pe acumulatorii mașinilor Tesla Model S
BZI.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Spynews.ro
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Redactia.ro
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
WhatsApp trezește mari nemulțumiri. Utilizatorii sunt total derutați
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
S-a aflat ce a făcut Ion Iliescu. A fost nevoie de aproape 30 de ani să se întâmple
Capital.ro
Recalculare pensie 2024. Lista veniturilor luate în calcul pentru cadrele didactice | Explicaţii de la Inspectoratul Școlar
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
BANI pentru ANGAJAȚI. MILIOANE de români PRIMESC în curând MĂRIREA
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro