Secretul bunicii pentru o supă clară. Puţini mai ştiu trucul acesta

de: Ana Chivu
01 02. 2023

Majoritatea gospodinelor pregătesc supă pentru cei dragi cel puțin de două ori pe săptămână. Românii au obiceiul de a consuma la prânz o supă caldă de pui sau doar de legume, indiferent dacă este găsită în casă sau servită la restaurant. Deși doamnele își dau silința să o gătească perfect, nu toate cunosc unele trucuri știute doar de bunici. Iată cum trebuie să o prepari de nota 10? Cu siguranță pofticioșii de la masă o să mai ceară o porție.

Truc pentru supă clară: cum trebuie gătită corect?

Multe gospodine gătesc în casă supă pentru cei dragi din familie. Cu toate astea, nu multe doamne știu secretul care o face deosebit de gustoasă și clară. Cu siguranță ele au încercat mai multe variante pentru acest preparat de-a lungul timpului, dar doar un secret știut de bunici o poate face de nota 10.

Deși ai crede că supa se face foarte simplu și rapid, preparatul are și el câteva trucuri speciale. Primul pas este să pui ingrediente de calitate la foc și să adaugi pe rând legumele în funcție de texturi. Mai exact, primele vor fi rădăcinoasele (morcov, țelină) cartofi, ardei și ceapă.

În timpul acesta fierbi separat carnea de pui și o spumezi de bacterii înainte de a pune stocul de carne alături de legume. Doar în felul acesta vei avea o supă clară și aromată. De asemenea, gospodinele trebuie să știe că o carne de pui fiartă corespunzător trebuie să stea cel puțin 15-20 de minute pe aragaz la foc mediu.

În cazul în care te-ai gândit să faci o supă cu orez sau tăieței de casă, nu uita să speli bine ingredientele de făină pentru ca zeama să nu ajungă să fie prea groasă. Acest lucru s-ar putea întâmpla mai ales după ce o încălzești a doua oară. Unele doamne preferă să pună produsele făinoase în fiecare castron la servire, după ce le pregătesc separat, tocmai pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

Alt truc util

Dacă vrei să faci o supă și mai clară, trebuie să adaugi în zeamă un morcov ras amestecat cu două albușuri de ou bătute spumă. Pune supa la foc mic și așteaptă până când albușul se coagulează, iar morcovul ras adună toate impuritățile.

Următorul pas este să strecori cu spumiera supa și să acorzi atenție legumelor din interior ca ele să rămână totuși în preparat. Abia la final poți să adaugi zeama de lămâie și verdeața proaspăt tăiată.