Secretul băuturii petrecăreților s-a aflat. Asta consumă toți românii când ies în oraș
E weekend, ieși în oraș cu partenerul de viață sau prietenii cei mai buni. Care este băutura pe care o alegi de obicei? Asta consumă toți românii când ies în oraș. Nu, nu este vorba despre bere sau vin. Care este tăria pe care toți o preferă, de fapt.
Secretul băuturii petrecăreților s-a aflat
Înainte de a izbunci pandemia de coronavirus, nu exista petrecere, festival, ieşire în club sau noapte pe plajă fără ca tinerii să nu bea câteva shoturi de Jägermeister, fiind una dintre băuturile alcoolice preferate ale tinerilor. Inventată aproape acum un secol, celebrul Jägermeister nu şi-a schimbat niciodată reţeta, iar în jurul ei circulă chiar şi un mit ciudat.
Ceea ce nu multă lume știe este că băutura Jägermeister este o tărie germană creată dintr-un amestec de peste 56 ierburi şi mirodenii , dintre care enumerăm lemn dulce, ghimbir, ginseng și anason. Băutura conține 35% alcool și este renumită la petreceri.
Cum se realizează, de fapt, rețeta? Ierburile şi plantele sunt zdrobite, apoi macerate câteva zile într-o soluţie de apă cu alcool. Apoi, lichidul rezultat e învechit în butoaie de stejar un an. Produsul final este obţinut din combinarea acestui lichid filtrat cu alcool, zahăr şi caramel.
Cu toate acestea, motivul pentru care Jägermeister este atât de popular printre reprezentanții populației tinere este faptul că există un mit potrivit căruia această băutură ar conține sânge de căprioară. Cu toate acestea, având în vedere că reţeta de Jägermeister nu s-a schimbat de peste 86 de ani, acest lucru este aproape imposibil.
Băutura Jägermeister ar conține sânge de căprioară
Wilhelm Mast, a fost un producător de oţet şi comerciant de vinuri din oraşul Wolfenbüttel, Germania. Fiul său, Curt Mast (1897–1970), era pasionat de producţia de băuturi spirtoase şi lichioruri şi era întotdeauna dornic să-şi ajute tatăl în afaceri chiar şi la o vârstă fragedă.
În 1935, la vârsta de 37 de ani, după ce a preluat afacerea tatălui său, Curt a conceput reţeta pentru Jägermeister.
Numele Jägermeister se traduce prin „maestru vânător”, iar de aici ar fi pornit legenda conform căreia tăria ar conține sânge de căprioară, lucru care nu a putut fi dovedit în aproape un secol de cercetare.
Un lucru este cert. Băutura Jägermeister rămâne una dintre preferatele românilor de pretutindeni și este nelipsită de la orice petrecere, fie ea în aer liber sau într-un spațiu frumos amenajat.