Secretul aromaterapiei pe care românii nu îl știau. S-a aflat acum, e aur pentru sănătatea noastră

de: Alexandra Chivu
26 03. 2021

Aromaterapia este un elixir pentru echilibru, susțin specialiștii în terapii complementare. Metoda nu poate fi posibilă fără uleiuri esențiale. Moduri de utilizare și beneficii.

Aromaterapie și uleiuri esențiale

Aromadiagnoză/aromaterapia este o metodă nouă de echilibrare pentru minte, trup și suflet. Deși este cunoscută din vechi timpuri și folosită atât în ritualuri religioase, cât și în diferitele terapii tămăduitoare, pe parcursul istoriei omenirii, un val de studii privind beneficiile acestui fenomen ne-au prins în aceste zile pe nepregătite.

Metoda se bazează pe utilizarea uleiurilor esențiale în îmbunătățirea stării de sănătate. În funcție de afecțiune, specialiștii recomandă doze de tratament cu uleiuri parfumate, pentru combaterea migrenelor, infecțiilor virale sau micotice, dar și în diminuarea stresului cotidian.

Cele mai cunoscute metode de aromaterapie se referă la pulverizarea uleiurilor aromate prin casă, la băile cu săruri, la masajele relaxante cu creme care conțin uleiuri esențiale, la inhalații cu abur, comprese calde sau reci, la arderea uleiurilor esențiale sau folosind difuzoare de aromaterapie cu ultrasunete sau cu vaporizare directă. Astfel, în funcție de aroma uleiului, te poți simți relaxat, calm, energic sau mai fericit, conform csid.ro.

Beneficii

  • reduce stresul și agitația;
  • calmează durerile articulațiilor și scade tensiunea musculară;
  • diminuează disconfortul travaliului;
  • îmbunătățește digestia;
  • crește imunitatea;
  • combate infecțiile dentare;
  • tratează infecțiile respiratorii;
  • diminuează disconfortul legat de menopauză;
  • e bun în cazurile de anxietate, angoasă, insomnie sau depresie.

Uleiurile esenţiale, acele extracte din plante aromatice care se folosesc în aromaterapie, sunt indicate şi în terapie: fie că e vorba de cea anticelulitică, antiseptică, de hidratare sau de regenerare. Practic, ne pot proteja şi de boli, inclusiv de răceli. Aceste uleiuri pot fi alese în funcție de stare, vârstă, afecțiune sau zodie.

„Uleiurile pătrund undeva în subconștient și acționează acolo foarte bine. Eu cred că el vine spre tine, nu tu îl cauți”, a explicat Iulia Drăgan, reprezentant magazin de cosmetice, într-o intervenție pentru Antena 1.

Ca să vă faceți o idee despre cât de concentrate sunt aceste esențe, la o sticlă de ulei esențial de lămâie se folosesc aproape 50 de fructe, deci înainte de utilizare trebuie diluat, în caz contrar poate fi dăunător.