Secretul aripioarelor de pui crocante. Vor ieși ca la KFC, rețeta e simplă
Dacă și tu încerci să eviți consumul de produse fast-food, dar ți s-a făcut poftă de meniuri KFC, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți dezvăluie secretul aripioarelor de pui crocante comercializate de restaurant, potrivit unei rețete ale celebrei bucătărese-blogger Gina Bradea. Iată cum le poți prepara la tine acasă!
Secretul aripioarelor de pui crocante
Dacă ți s-a făcut poftă de KFC, nu înseamnă că trebuie neapărat să cedezi tentației. În loc să cumperi mâncare de la restaurantele fast-food, poți să prepari produse savuroase în bucătăria ta, având cel puțin certitudinea că ai folosit ingrediente mult mai sănătoase decât cele din comerț.
Știm cu toții că produsele fast-food, inclusiv aripioarele de pui preparate în astfel de restaurante, pot să aibă, în timp, consecințe serioase asupra organismului uman. Când încerci să îți schimbi stilul de viață, este foarte probabil să te confrunți și cu unele pofte. Playtech Știri îți explică cum să prepari aripioare de pui crocante, potrivit Ginei Bradea.
Celebra bucătăreasă-blogger a dezvăluit o rețetă de aripioare de pui crocante ca la KFC, în care folosește ingrediente mai potrivite. Astfel, în loc de fulgi de porumb, trebuie să folosești făină de mălai. Paleta de condimente a Ginei Bradea este, de asemenea, mai complexă și mai sănătoasă decât cea utilizată în restaurante.
Află în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara aripioare de pui crocante. Dacă respecți pașii de mai jos, nu ar trebui să te lovești de provocări. Fără îndoială, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă!
Cum prepari aripioare de pui ca la KFC
Ingrediente principale:
- 1 kg aripi de pui;
- 2 lingurițe sare;
- 1/4 linguriță piper;
- 1/4 linguriță semințe de țelină;
- 1 linguriță rasă de cimbru;
- 1/4 linguriță busuioc uscat;
- 1/4 linguriță oregano;
- 1/4 linguriță boabe de coriandru;
- 1/4 linguriță boabe de muștar;
- 4-5 căței de usturoi;
- 1/4 linguriță praf de ghimbir sau 2 cm de rădăcină proaspătă;
- 1 lingură ceapă dată pe răzătoarea fină;
- 2 lingurițe cu vârf boia de ardei dulce;
- 200 grame făină albă – suplimentar.
Ingrediente pentru sos:
- 3 ouă;
- 200 mililitri bere;
- 1 vârf cuțit sare;
- 200 grame faină.
Ingrediente amestec de pesmet:
- 200 grame pesmet;
- 200 grame mălai grișat (măcinat mare);
- boia de ardei dulce.
Mod de preparare:
- Se pârlesc foarte bine aripioarele de pui pentru a elimina penele, apoi se spală.
- Se amestecă, într-un vas de bucătărie, condimentele: sarea, piperul, semințele de țelină, cimbrul, busuiocul, oregano, coriandrul, muștarul, usturoiul, ghimbirul, ceapa dată pe răzătoarea fină și boia de ardei dulce.
- Se pune amestecul de condimente într-o pungă de plastic în care se adaugă aripioarele de pui.
- Se agită foarte bine punga cu aripioare de pui, în așa fel încât acestea să fie bine condimentate.
- Se lasă punga cu aripioare condimentate minimum două ore, la temperaturi reci.
- Se prepară sosul: într-un vas de bucătărie, se amestecă bine ouăle, berea, sarea și făina, pentru a obține un aluat un pic mai fluid decât la clătite.
- Se prepară amestecul de pesmet: se amestecă mălaiul, pesmetul și boia de ardei dulce într-o farfurie.
- Se trec aripioarele de pui prin făină albă, apoi prin sos, după care prin amestecul de pesmet.
- Se pun aripioarele de pui în baie de ulei, prăjindu-se pe ambele părți.
Te-ar putea interesa și: Pizza care nu îngrașă deloc. 3 rețete simple, perfecte pentru pasionați
Aripioarele de pui crocante pot fi gătite și la cuptor, dacă vrei să eviți să se prăjească excesiv. După ce le treci prin făină, sos și prin amestec de pesmet, tot ce trebuie să faci este să le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Setează temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius, pentru 40 de minute. Oricum alegi să le gătești, aripioarele de pui vor ieși delicioase!