Secretul ardeilor copţi. Cât timp trebuie lăsaţi acoperiţi, de fapt. Aşa se curăţă cel mai rapid

Secretul ardeilor copţi. Cât timp trebuie lăsaţi acoperiţi, de fapt. Aşa se curăţă cel mai rapid
Cum se curata usor ardeii copti

Experții în bucătărie au dezvăluit secretul ardeilor copţi. Cât timp trebuie lăsaţi acoperiţi, de fapt, pentru a-i putea curăţa cel mai rapid. Există un anumit truc care se aplică după ce legumele au fost coapte, folosit de marii bucătari. Ce trebuie să faci, vezi în rândurile de mai jos.

Cum se curăță foarte ușor ardeii copți. Secretul marilor bucătari

Ardeii copți sunt un deliciu vara pentru toți, românii însă multe dintre gospodine îi prepară mai rar pentru că nu se pricep cum să îi curețe după ce au fost copți.

De asemenea, ardeii copți sunt un deliciu și pe timpul iernii, însă aceștia trebuie preparați de vara, și într-un număr mai mare. Pentru a nu mai întâmpina greutăți atunci când vine vorba de curățat ardeii copți, vă învățăm un truc folosit de marii bucătari.

Cum trebuie să fie ardeii care se coc

Alegerea ardeilor contează foarte mult atunci când aceștia se coc. Ardeii nu trebuie să prezinte deformații, nu trebuie să aibă adâncituri, fie că sunt ardei grași sau capia, aceștia trebuie să fie cât mai drepți.

Astfel, ardeii spălați se pun pe plita încinsă bine și se întorc pe măsură ce se înnegrește coaja. Ardeii copți pe foc cu lemne pot fi congelați pentru a avea iarna ardei cu aromă de fum.

Ardeii pot fi copți și la cuptor

De asemenea, se poate opta și ca ardeii să fie copți și în cuptor. Se pun în tavă, la distanță unii de alții, punând mai întâi folie de aluminiu sub ei. Se așează tava sub grillul cuptorului pornit la maxim. Tava se așează pe primul nivel de sus, cât mai aproape de sursa de căldură.

Ardeii trebuie lșlăsați să se coacă până ce coaja se înnegrește bine de tot, apoi se întorc pentru a se rumeni și pe restul părților la fel.

În ce se scot ardeii copți

După ce ardeii s-au copt bine, aceștia vor fi scoși într-un vas adânc, iar pe ei se adaugă sare. După, se acoperă vasul cu o folie sau un capac și se lasă să stea acolo 10-15 minute. În acest fel, coaja se va curăța mult mai ușor și, în plus, se vor răcori astfel încât să îi poți manevra fără să te frigi la degete.

După ce ardeiul a fost curățat de coaja neagră de la copt, se trage ușor de codiță, iar cotorul cu mare parte din semințe va ieși foarte ușor.

Cum se scot ușor semințele din ardei

Dacă au rămas semințe în interiorul ardeiului, se va folosi un bol cu apă pentru a se înmuia mâinile în apă, iar prin această metodă semințele se vor curăța simplu.

De altfel, curațarea ardeilor și curățarea semințelor reprezintă cel mai mare chin al gospodinelor, însă dacă aplicați acest truc, totul se rezolvă în câteva minute.