Secretul aplicat de Ion Răducanu pentru ca fiica lui, Emma, să fie o sportivă de succes la doar 18 ani

Secretul aplicat de Ion Răducanu pentru ca fiica lui, Emma, să fie o sportivă de succes la doar 18 ani
Secretul aplicat de Ion Răducanu pentru ca fiica lui, Emma, să fie o sportivă de succes la doar 18 ani

În România, tatăl Emmei Răducanu a fost descris de Radu Banciu ca fiind „giuleșteanul care dăduse jaf la o bancă”. Pe de cealaltă parte, presa britanică l-a deschis ca fiind un părinte responsabil și inteligent, care s-a sacrificat și a luat cele mai bune decizii pentru fiica sa.

Românul care a crescut o campioană

După două săptămâni de la succesul Emmei Răducanu la US Open, presa internațională a scris cam tot ce era de scris despre tânăra sportivă. Cu toate acestea, foarte puține informații s-au aflat despre părinții campioanei de la US Open.

Aceștia nu au însoțit-o la New York, însă au susținut-o din fața televizorului și i-au urmărit parcursul spectaculos. De la început din calificări, până la sfârșit, după finala cu Leylah Fernandez.

Recent, jurnaliștii de la „Evening Standard” au publicat un material în care au prezentat toți oamenii care au contribuit la succesul campioanei. Un rol important în ascensiunea Emmei în carieră au avut-o părinții.

Este vorba despre Ion, devenit Ian, după ce a plecat din țară, și chinezoaica Renne. Până în prezent, singurele informații despre cei doi, în afară de naționalități, era că amândoi lucrează în domeniul financiar. Ei bine, în realitate, părinții Emmei sunt doi oameni foarte muncitori care au jucat un rol decisiv în dezvoltarea carierei fiicei lor.

„Un tată blând, dar exigent”

În materialul scris de englezi, Ion Răducanu este prezentat ca fiind un român de la care Emma a moștenit două calități esențiale: etica muncii și încrederea în sine. Potrivit jurnaliștilor britanici, Ian, așa cum îl știu ei, este caracterizat ca fiind un om blând, însă exigent atunci când este nevoie.

Acesta a schimbat des antrenorii Emmei, iar la un moment dat a angajat mai mulți antrenori, pentru ca fiecare să lucreze la un capitol din bagajul tehnic al campioanei. Este o abordare atipică pentru acest sport, însă foarte cunoscută în lumea golfului. Din fericire, în cazul Emmei, a dat roade.

„Ian e genul de om cu o minte deschisă. Când stă de vorbă cu tine, ca antrenor, se interesează de cum vezi tu jocul. Şi te provoacă la un dialog, la o dezbatere, pe tema cunoştinţelor tale. Ian porneşte de la ideea că dacă eşti antrenor nu înseamnă, automat, că ştii totul. Mereu mi-a lăsat impresia că ştie cel mai bine nevoile fiicei sale“, a povestit Mark Petchey, fost jucător de tenis.

Ion Răducanu a fost alături de fiica sa și în perioada pandemiei. În lockdown, Emma și-a continuat antrenamentele, ieșind pe stradă să joace tenis împreună cu tatăl ei.

„E un om foarte greu de mulţumit, dar cred că am reuşit asta, odată cu câştigarea titlului la New York. Mi-a şi zis: «Eşti chiar mai bună decât mi-am imaginat eu vreodat㻓, a povestit Emma Răducanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI