Secretele șarlotei pentru tort. Cum s-o prepari ca adevărații patiseri. Va ieși absolut senzațională, nu prea dulce
Prăjiturile europene sunt preferatele multora dintre noi deoarece de obicei nu sunt prea dulci, ci mai degrabă plăcute. Această rețetă este una simplă. Iată cum s-o prepari ca adevărații patiseri. Secretele șarlotei pentru tort.
Rețetă senzațională de șarlotă pentru tort nu prea dulce
Această clasică șarlotă pentru tort face cel mai delicios desert de vară. Rețeta aceasta, preparată ca adevărații patiseri este una absolut senzațională. Iată cum poți crea un tort de sărbătoare super ușor și cremos pe care toată familia îl va iubi și u licru foarte important și pentru cei care țin la siluetă: nu este un desert prea dulce.
Șarlota este un tip de desert care poate fi servit cald sau rece. De asemenea, este denumit „tort de gheață”. Pâinea, sau biscuiții/fursecurile sunt folosite pentru a tapeta șarlota, care este apoi umplută cu un piure de fructe sau cremă. În mod clasic, pâinea veche înmuiată în unt a fost folosită pentru tapetarea șarlotei, dar pot fi folosite astăzi prăjituri sau biscuite. Umplutura poate fi acoperită cu un strat subțire de gelatină cu aromă similară.
Șarlotă pentru tort – rețetă
Acest tort de șarlotă este la fel de delicios pe cât de frumos. Iată o rețetă simplă și nu prea dulce de șarlotă pentru tort, preparată ca adevărații patiseri, inspirată de bucataras.ro.
Ingredientele de care avem nevoie pentru prepara rețeta de șarlotă pentru tort:
- 250 mililitri de lapte (sau zeama de compot)
- 200 grame de zahăr
- 250 mililitri de frișcă lichidă
- 3 ouă
- 1 plic și jumătate de gelatină
- esență rom, esență vanilie
- 2 linguri cu cacao.
Modul de preparare al rețetei de șarlotă pentru tort
Se amestecă zahărul cu ouăle întregi. Se pune la foc mic amestecul obținut. Se amestecă încontinuu, până în momentul în care dă în fiert compoziția sau altfel spus, până face primii bulbuci.
Se lasă să se răcorească puțin, fiind dată la o parte de pe foc. Peste ceastă compoziție se adaugă gelatina dizolvată, după care de omogenizează foarte bine și se lasă să se răcească mai tare.
Șarlotă pentru tort
Se amestecă cu frișca bătută, când compoziția s-a răcit suficient. Ce s-a obținut se împarte în două părți egale. Într-o parte se adaugă esență de vanilie, iar în cealaltă se pune esență de rom.
Compoziția de vanilie se toarnă într-o tavă acoperită cu folie alimentară, iar peste acesta se toarnă compoziția cu esență de rom. Se dă la rece pentru aproximativ două ore. Când este gata șarlota pentru tort se răstoarnă pe un platou și se ornează după gusturile fiecăruia.