Secretele piureului de cartofi au fost dezvăluite de bucătari celebri. De ce trebuie să ții cont atunci când îl prepari
Piureul de cartofi este preferat de foarte mulți români, mai ales pentru că el poate să însoțească diverse feluri de mâncare. Chiar dacă rețeta pare una foarte simplă și rapidă, trebuie să ții cont de anumite secrete pentru a găti piureul la fel ca anumiți bucătari celebri.
Rețeta secretă pentru piure, dezvăluită. Ce trucuri folosesc cei mai cunoscuți bucătari
Socoteala din târg nu se potrivește cu aceea de acasă, așa că îți poți da seama că piureul tău nu este deloc unul pufos și dens, ci mai degrabă plin de cocoloașe, rece sau păstos. Pentru a nu te mai confrunta cu aceste probleme, există câteva secrete ce te vor salva din impas de fiecare dată. Mai mult, aceste trucuri sunt folosite și de bucătari cunoscuți, așa că o să ai parte de feluri de mâncare delicioase făcute chiar la tine acasă!
În principiu, asigură-te că te folosești de două feluri de cartofi în proporții egale. Trebuie să cumperi cartofi săpunari, cu miez alb-roz și cartofi făinoși, ce au mult amidon și un conținut minim de apă. Cei din urmă îți vor oferi o textură moale și pufoasă, dar nu trebuie să fie folosiți singuri.
Cel mai bun piure, chiar la tine acasă. Cum îl gătești pentru a mulțumi toată familia
Aceștia trebuie spălați foarte bine și curățați de coajă. Chiar dacă sunt multe persoane ce preferă să sară peste al doilea pas, trebuie menționat că este extrem de important ca ei să nu mai aibă coajă, mai ales pentru că această parte a legumelor este foarte murdară. Apoi, cartofii se taie în cuburi potrivite și se transferă într-un vas încăpător.
Ei nu trebuie să fie puși în apă caldă pentru că miezul va rămâne crud. Pentru un piure mult mai pufos se poate folosi lapte. Se adaugă la acest pas sare după gust și se lasă totul la foc mic pentru ca laptele să nu se afume și să dea un gust neplăcut legumelor. În momentul în care cartofii se zdrobesc foarte ușor, ei pot să fie luați de pe aragaz.
Greșelile pe care le faci atunci când gătești piure. Ce trebuie să eviți
Important este ca legumele să fie scurse foarte bine de apă pentru a nu da un gust grețos piureului din cauza umezelii. De asemenea, nu trebuie folosite aparatele ce au cuțite pentru acest fel de mâncare pentru că textura o să fie una lipicioasă dacă se optează pentru aceste ustensile. Mixerul este perfect pentru această rețetă, dar se mai poate folosi și pasatorul tradițional pentru ca celulele de amidon să nu fie distruse.
Dacă se folosește laptele pentru fierberea lor, cartofii trebuie să fie pisați în același vas pentru a nu arunca nimic. Dacă s-a folosit apă pentru acest fel de mâncare, atunci laptele adăugat trebuie să fie neapărat calduț pentru a nu răci pulpa. Pentru a duce la final rețeta, un ultim pas îl reprezintă adăugarea untului ce va fi la temperatura camerei pentru un piure cât mai pufos. Apoi, adaugă sare și servește-l cald alături de alte bunătăți!