Secretele bucătarilor de top pentru cel mai pufos chec. Ingredientele care nu trebuie să lipsească
Checul este unul dintre cele mai simple și delicioase deserturi din bucătăria românească.
Pe lângă faptul că este simplu de făcut, ingredientele de care ai nevoie pentru a face un chec pufos sunt unele pe care orice om le are la îndemână.
Cum se face cel mai pufos chec
Totuși, pentru un chec pufos, ai nevoie de câteva lucruri fără de care prăjitura nu iese la fel de bună.
Pentru început, tava pe care o folosești trebuie să fie din metal neaderent. Un truc al bucătarilor pentru un chef pufos este că ung tava cu unt și apoi o tapetează cu făină, înainte de a pune aluatul.
Dacă ai o tavă care nu este antiaderentă, atunci poți să o tapetezi cu foaie de copt.
Nu folosi niciodată tăvi de copt de silicon, pentru că va trebui să coci checul mai mult și suprafața aurie și crocantă nu se obține la fel de ușor.
De asemenea, nu trebuie să umpli niciodată tava până la margini, pentru că checul nu va mai avea loc să crească pufos și aluatul va curge din tavă.
Ingredientele principale pentru un chec pufos sunt untul topit, praful de copt și cacaua. Toate acestea trebuie să fie de calitate și cacaua se cerne întotdeauna, pentru că face cocoloașe.
În plus, folosește mereu coajă de lămâie și portocală bio, comestibile, astfel încât checul să devină aromat și plăcut la gust.
Dacă vrei, poți folosi miere în loc de zahăr, doar că vei avea nevoie de o cantitate mai mică. 90 de grame de zahăr pot fi înlocuite cu 30 de grame de miere.
Trucuri pentru o prăjitură perfect coaptă
Totodată, checul trebuie copt la o temperatură cuprinsă între 165 și 175 de grade.
Dacă îl coci la o temperatură prea mare, suprafața checului se va arde, în timp ce interiorul va rămâne crud.
Întotdeauna testează interiorul checului cu o scobitoare. Dacă iese curată din centrul checului, atunci prăjitura este gata.
Dacă scobitoarea iese umedă și plină de aluat, checul va mai trebui copt. Dacă suprafața lui s-a copt suficient, dar interiorul este crud, pune o folie de copt deasupra checului și mai lasă-l în cuptor.
Astfel, se va găti doar interiorul prăjiturii și suprafața nu se va arde. Folosește întotdeauna unt de calitate, gras și cacao neagră, pe care să o cerni întotdeauna înainte de a o folosi. Dacă rețeta cere lapte, ai grijă să îl folosești pe cel mai gras și întotdeauna la temperatura camerei.