Se vinde Dinamo? Ce mare afacerist a pus ochii pe echipa câinilor roșii

Se vinde Dinamo? Ce mare afacerist a pus ochii pe echipa câinilor roșii
După 74 de ani, joacă în liga secundă. Se pune întrebarea se vinde Dinamo?

Campionatul care tocmai s-a încheiat a dus una din cele mai vechi echipe din România în Liga secundă. După 74 de ani, timp în care a acumulat un palmares important, Dinamo București a retrogradat. Drama jucătorilor, dar mai ales a fanilor, a scos la iveală patimi, durere, dar și problemele clubului, probleme ascunse mult timp. Din păcate, începând cu sezonul viitor, Dinamo va trebui să-și regândească strategiile și să facă tot posibilul să revină. Poate veștile anunțate, în exclusivitate, de Playsport vor reuși acest lucru. Deși nu era nimic cert, a existat zvonul că se vinde Dinamo. Playsport a aflat ce mare afacerist a pus ochii pe echipa câinilor roșii.

Se vinde Dinamo Ce mare afacerist a pus ochii pe echipa cainilor rosii
După 74 de ani, joacă în liga secundă. Se pune întrebarea se vinde Dinamo?

După 74 de ani, joacă în liga secundă. Se pune întrebarea se vinde Dinamo?

Dinamo București, echipă înființată în 1948, în toți anii de existență a jucat doar în prima ligă competițională. În anii săi de glorie a câștigat 18 titluri în campionat, 13 cupe ale României, două supercupe.

A mai câștigat o singură cupă a Ligii și a avut cea mai bună participare în competițiile europene, în 1983, ajungând atunci în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, Champions League-ul de azi.

După 1989, așa cum s-a întâmplat cu mai toate cluburile istorice, a trecut printr-un proces de privatizare, trecând prin mâna unui număr important de oameni de afaceri. Printre aceștia și celebrul Cristi Borcea.

După retragerea acestuia, încep marile probleme la Dinamo. Totul culminează cu un scandal de proporții, după vânzarea clubului unui investitor spaniol. Fanii echipei, Dinamo București fiind echipa cu cei mai mulți suporteri, au decis să se implice la un moment dat în administrarea clubului, dar lucrurile s-au mișcat extrem de greu.

Cu multe datorii, Dinamo era cât pe-aci să devină falimentar, iar lipsa banilor și a achizițiilor au dus la deznodământul din acest sezon competițional, unul dramatic, de altfel, pentru toată lumea implicată în club.

Dar, iată că vine o veste și o întrebare, în același timp. Se vinde Dinamo? Răspunsul l-au dat colegii de la Playsport.ro, aceștia relatând, în exclusivitate, despre ce se întâmplă în aceste zile la Dinamo.

Playsport a aflat ce mare afacerist a pus ochii pe echipa câinilor roșii

Conform informațiilor celor de la Playsport.ro, se pare că proprietarul grupului Clever Media, Adrian Tomșa, este cel care ar fi pus ochii pe echipa din Ștefan cel Mare.

„Din informațiile PlaySport.ro în negocierile pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni ar fi implicată și firma EAD Interactive SRL, societatea care a achiziționat, în 2019, drepturile tv pentru Liga 1 până în 2024 în schimbul sumei de 28 milioane euro pentru fiecare sezon. EAD este condusă de Orlando Nicioară și Adrian Tomșa ar avea legături directe cu EAD.”, scrie Playsprot.ro.

Nicoară, directorul Prima TV, recunoștea, în urmă cu 3 ani, că Adrian Tomșa este acționar la EAD Interactive SRL. Tot Playsport certifică faptul că negocierile dintre Adrian Tomșa, pentru preluarea Dinamo București ar fi extrem de avansate. Conform acestora, negocierile s-ar duce prin intermediul EAD Interactive SRL. Rămâne să vedem dacă, în cele din urmă, afacerea se va încheia și dacă Tomșa va deveni acționarul principal la Dinamo București.