Se schimbă legea pensiilor?! Ce propune un ministru: ‘Avem nevoie de altceva’

Se schimbă legea pensiilor?! Ce propune un ministru: ‘Avem nevoie de altceva’
Se schimbă sau nu legea pensiilor? Iată propunerea unui ministru!

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene vine cu o propunere. Toți pensionarii trebuie să ia la cunoștință posibilele modificări. Dan Vîlceanu susține că România are nevoie de o lege nouă a pensiilor. Ce detalii s-ar putea schimba?

Propunerea unui ministru: se schimbă sau nu legea pensiilor?

Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a declarat că România are nevoie de o nouă lege a pensiilor. Acesta își dorește o nouă lege care să elimine inechitățile.

Ministrul a precizat că acest lucru a fost deja negociat cu reprezentanții Comisiei Europene prin PNRR. Oficialul a spus și că autoritățile trebuie să se concentreze întâi de toate pe reforma sistemului de pensii din țară. Acest detaliu îi deranjează cel mai tare pe români.

„Cred că trebuie să ne concentrăm în primul rând pe reforma sistemului de pensii din România, pe modul în care eliminăm inechităţile. Pentru că asta îi deranjează cel mai tare pe români, faptul că, indiferent de sistemul de pensii de care vorbim, că vorbim de militari, de ceferişti, faptul că există un cetăţean care a ieşit la pensie acum 5 ani şi are pensia mult mai mică decât cel care a ieşit la pensie anul trecut generează o nemulţumire”, a declarat acesta.

„Ştim cu toţii acest lucru, nu numai noi, ci toată Europa”

Dan Vîlceanu a adăugat că se dorește o nouă lege corectă a pensiilor, cu pensii cel puțin decente, motiv pentru care există o preocupare și pentru creșterea procentului pentru pilonul 2 de pensii.

Cel din urmă a subliniat că este foarte bine cunoscut acest lucru, mai cu seamă că în toate țările există o problemă cu sustenabilitatea sistemului de pensii. De asemenea, a declarat și că nu se pune problema renegocierii PNRR, pentru a fi eliminat pragul de 9.4% din PIB pentru pensii.

„La asta se referă comisia şi autorităţile în momentul în care am negociat PNRR – eliminarea inechităţilor, o lege nouă, corectă a pensiilor şi cu pensii decente, dacă nu foarte bune.

Tocmai de aceea există o preocupare şi pentru creşterea procentului pentru pilonul 2 de pensii astfel încât să putem să sperăm că şi eu şi dumneavoastră vom avea pensie într-o zi, altfel este clar că nu vom beneficia de pensii, dacă nu facem ceva.

Ştim cu toţii acest lucru, nu numai noi, ci toată Europa, toată lumea, pentru că în toate ţările există o problemă cu sustenabilitatea sistemului de pensii. Acest procent de 9,4% din PIB nu este un procent neîndestulător dacă ne referim la ce s-a întâmplat până acum în România, ci este un procent mai mare”, a explicat ministrul la finalul şedinţei de guvern de joi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI