Se retrage din sport la finalul sezonului. Decizia radicală luată de jucătoarea de tenis olandeză

Se retrage din sport la finalul sezonului. Decizia radicală luată de jucătoarea de tenis olandeză
Kiki Bertens se retrage din tenis

Veste neașteptată pentru fanii tenisului. La doar 29 de ani, Kiki Bertens și-a anunțat retragerea. Jucătoarea olandeză a mărturisit că pandemia de COVID-19 i-a grăbit această decizie. ”Acum mă bucur foarte mult să stau acasă, așa că de ce trebuie să ies din nou pe teren și să mă chinui cu condiția fizică…” a precizat fostul număr 4 mondial.

Kiki Bertens se retrage din tenis. De ce a luat această decizie: ”Rezervorul este gol”

La finalul sezonului 2021, cea mai de succes jucătoare de tenis din Olanda va spune adio sportului care a purtat-o pe cele mai înalte culmi ale succesului. Kiki Bertens și-a anunțat decizia în cadrul unei conferințe de presă din Țările de Jos. Principalii factori care au determinat-o să ia această hotărâre sunt accientările repetate la tendonul lui Ahile și timpul lung petrecut în afara terenului de tenis, ca urmare a restricțiilor generate de pandemie.

„Vreau să vă transmit tuturor că am decis ca acest an să fie ultimul din cariera mea. Întotdeauna mi-am cerut maximum, dar rezervorul este destul de gol. Echilibrul dintre munca grea pe care o depun în fiecare zi și satisfacția pe care o obțin la finalul zilei nu mai există.

De asemenea, sunt mai mult decât pregătită pentru capitolul ce urmează. Următoarele turnee vor avea loc la Eastbourne, Wimbledon și apoi Jocurile Olimpice. După acestea voi decide dacă voi juca restul sezonului, în funcție de cum se va recupera corpul meu. Voi face totul ca să-mi închei cariera în cel mai bun mod cu putință”, a scris Bertens pe pagina sa de Instagam.

Kiki Bertens, cea mai importantă jucătoare de tenis din Olanda

Sportiva de 29 de ani nu plănuise să se retragă la începutul sezonului 2020. Mai ales că în 2019 ea obținuse cele mai important titlu din carieră, la Mutua Madrid Open.

„Dacă nu ar fi venit COVID, poate aș fi continuat să joc pentru alți doi sau trei ani, nu am idee. Odată ce iei o pauză și corpul trebuie să se obișnuiască din nou cu efortul, devine dificil.

Acum mă bucur foarte mult să stau acasă, așa că de ce trebuie să ies din nou pe teren și să mă chinui cu condiția fizică, cu accidentarea și cu felul în care mă simt pe teren, când aș putea sta acasă și să mă bucur de timpul petrecut? A venit timpul pentru un nou capitol, în aștept cu nerăbdare.”, a declarat Bertens pentru ATA Insider.

În prezent, Kiki Bertens se poziționează pe locul 20 în clasamentul WTA, iar în 2019 a obținut cea mai bună clasare din carieră, locul 4 WTA. Ea a devenit astfel cea mai de succes jucătoare olandeză din istoria tenisului feminin. Cea mai importantă performanță a sa la un turneu de Grand Slam a avut loc în 2016, atunci când s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI