Se recalculeaza pensiile pentru acești români. Anunțul făcut de Violeta Alexandru pentru mii de pensionari

Se recalculeaza pensiile pentru acești români. Anunțul făcut de Violeta Alexandru pentru mii de pensionari

Dacă ar fi să facem un calcul, în acest moment, în afara granițelor României, sunt peste 4 milioane de români, oficial, care au un job stabil și în viitorul apropiat vor ieși și la pensie. Ministrul Muncii a făcut astăzi un anunț ce-i vizează pe toți românii din afară.

Se recalculeaza pensiile pentru români de peste hotare

Într-un interviu amplu acordat celor de la Agerpres., Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a venit cu un anunț pentru românii care sepregătesc să iasă la pensie și lucrează în afara granițelor țării, asigurându-i că, în curând, va veni ziua când nu vor mai aştepta cu anii calcularea pensiilor.

”Îi asigur pe cei ce au ieşit la pensie în străinătate că nu vor mai aştepta cu anii calcularea pensiilor”, a spus mininstrul.

Anunțul făcut de Violeta Alexandru pentru mii de pensionari

De două luni, a mai spus Violeta Alexandru, a dat ordin Caselor de Pensii pentru a recupera întârzierile cauzate de necalcularea acestor pensii, accentuânt faptul că se pot recupera. În același context a decalrat că va relua discuţiile cu autorităţile din Italia, Spania şi nu numai. Imposibilitatea reluării acstor discuții datorându-se perioadei critice în combaterea pandemiei.

„Este o problemă care implică autorităţile din România dar şi din străinătate. Le mulţumesc românilor care îşi învaţă copiii să vorbească româneşte sau care îi ajută să nu uite limba română. Acest lucru, pentru mine, este de nepreţuit”, preciza Violeta Alexandru.

Pe 31 mai, pe pagina sa de facebook, ministrul anunța același lucru într-o postare mai amplă, precizând faptul că cei care au ieșit la pensie în străinătate, că vine curând ziua în care nu vor mai aștepta cu anii pentru (re)calcularea pensiilor lor. și că sunt ani de când drepturile acestor oameni sunt tratate cu superficialitate.

”De ziua lor, a românilor de pretutindeni, le spun atât: îi respect, știu că muncesc pentru fiecare ban câștigat. Pentru ei, nu am să renunț la niciun efort pentru a le face viața mai ușoară la muncă. De aici de acasă, de unde mă gândesc zilnic la ce pot să fac mai mult pentru ca ei să simtă că nu sunt uitați. Pentru cei care au ieșit la pensie în străinătate, îi asigur că vine curând ziua în care nu vor mai aștepta cu anii pentru (re)calcularea pensiilor lor. Sunt ani de când drepturile acestor oameni sunt tratate cu superficialitate.”, scris pe facebook Violeta Alexandru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI