Se pregătesc pentru ce e mai rău. Cât ar mai avea de trăit regele Charles? Casa regală ar ascunde adevărul despre starea de sănătate a monarhului

de: Daoud Andra
27 08. 2024

Casa regală britanică trece printr-o criză fără precedent, de la începutul anului. Atât regele Charles, cât și prințesa Kate Middleton suferă de cancer, iar veștile cu privire la starea de sănătate a monarhului nu sunt cele mai bune.

Ce s-a aflat despre boala regelui Charles

În luna februarie, Casa regală anunța că regele Charles a fost diagnosticat cu cancer și că a început tratamentul pentru această boală. La scurt timp, și nora lui a anunțat că a primit un diagnostic asemănător. În tot acest timp, monarhul a luat o pauză în primă fază, pentru a se concentra asupra tratamentului, timp în care i-a ținut locul soția sa, Camilla.

Treptat, regele și-a reluat îndatoririle și părea că se simte bine, însă cele mai recente informații de la Buckingham arată că lucrurile nu stau deloc așa. O sursă apropiată familiei regale ar fi declarat pentru presa internațională că starea lui Charles este mult mai gravă decât se crede. Jurnalista spaniolă Concha Calleja a făcut dezvăluiri despre starea monarhului, după ce ar fi discutat cu o sursă de la Buckingham.

”Acestea sunt ultimele teste la care a fost supus pentru a vedea cum decurge tratamentul și cancerul nu a dispărut. A fost una dintre cele mai proaste vești la care mă puteam aștepta, deoarece tratamentul trebuie prelungit un pic mai mult”, a spus ea, în emisiunea ”Fiesta”.

Regele, sfătuit să ia o pauză

Jurnalista a mai spus că medicii care se ocupă de regele Charles l-ar fi sfătuit să rărească aparițiile și să ia o pauză de la călătorii și de la îndatoririle regale, pentru a se concentra asupra tratamentului. Nu se știe, oficial, cât de gravă este situația, nici dacă regele ar mai avea de trăit câteva luni sau câțiva ani. Cert este că timpul care i-a mai rămas va fi dedicat Coroanei.

”Deși totul este foarte programat, pentru că el călătorește cu elicopterul, imediat ce ajunge se prăbușește pe o canapea, pentru că nu mai are putere. Timpul care i-a mai rămas va fi dedicat Coroanei”, mai spune Calleja.

Monarhul și-a întrerupt recent vacanța din Scoția, pentru a participa la omagierea victimelor unui atac. Charles a fost întâmpinat de mulțimea adunată în fața primăriei din Southport, iar cineva din public l-a întrebat cum se simte, în contextul luptei cu cancerul. ”Nu mă simt prea rău”, a răspuns regele.

Angajații de la Buckingham sunt pregătiți pentru orice scenariu, iar detaliile pentru înmormântarea regelui Charles au fost puse la punct cu mult timp înainte. Așa cum s-a întâmplat și în cazul reginei Elisabeta a II-a, există un plan bine pus la punct, care va fi pus în mișcare în momentul în care regele va muri. Atunci va fi declanșată operațiunea Menai Bridge, care cuprinde toate detaliile legate de organizarea funeraliilor și de asigurarea succesiunii la tron.