Se întâmplă pentru prima oară după cel de-al Doilea Război Mondial. Cum a reacționat Simona Halep

Se întâmplă pentru prima oară după cel de-al Doilea Război Mondial. Cum a reacționat Simona Halep

Fără îndoială, anul 2020 va rămâne în istorie ca unul al marilor schimbări. O decizie fără precedent de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace a dat peste cap lumea tenisului.

Se întâmplă pentru prima oară după cel de-al Doilea Război Mondial. Cum a reacționat Simona Halep

În condițiile actualei crizei epidemiologice cu care se confruntă întreaga planetă, era pe undeva de așteptat ca Wimbledonul, cel mai longeviv turneu de Grand Slam din istorie, să fie anulat. Ediția cu numărul 134 a turneului urma să aibă loc în perioada 29 iunie – 12 iulie, dar a fost anulată de organizatorii de la All England Club din cauza crizei sanitare din Marea Britanie, unde s-au înregistrat aproape 30.000 de cazuri de infectări cu noul coronavirus. Astfel, întrecerea va avea loc în perioada 28 iunie – 11 iulie 2021. Este pentru prima oară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace când turneul de la Wimbledon este anulat.

Câștigătoare la Wimbledon în 2019, Simona Halep a primit vestea cu multă tristețe, dar speră să își apere titlul în 2021.

„Sunt tristă să aflu confirmarea că turneul de la Wimbledon nu va mai avea loc anul acesta. Finala de anul trecut va rămâne întotdeauna una dintre cele mai fericite zile din viața mea, dar trecem prin ceva mai mare decât tenisul acum și vestea bună este că Wimbledon va reveni la anul. Acest lucru înseamnă că am mai mult de așteptat pentru a-mi apăra titlul acolo! Rămâneți puternici și continuați să credeți”, a scris Simona Halep, pe contul său de Twitter.

Turneul de la Wimbledon a fost asigurat și nu va suferi pierderi financiare!

În timp ce organizatorii de la Roland Garros au recunoscut că ar putea suferi pierderi de 260 de milioane de euro dacă nu este jucat anul acesta, All England Club este protejat de cele mai grave efecte financiare. Cifrele din 2018 au arătat că această întrecere a avut o cifră de afaceri anuală de 254,8 milioane de lire sterline. În mod inevitabil, va fi un impact financiar din anulare, cum ar fi o scădere a veniturilor din vânzările din jurul arenei, dar peste 80 la sută din sumă ar putea fi acoperită.

Conform presei britanice, se preconizează că vor fi despăgubiri pentru cei care au cumpărat bilete și pentru deținătorii de drepturi de televiziune după prima anulare a acestui turneu din 1945 încoace. Prețul poliței de asigurare este în „în jurul a șapte cifre”, dar pare o afacere excelentă în păstrarea în mare parte a finanțelor tenisului britanic.

Pentru 2020 au mai rămas deocamdată în picioare două turnee de Grand Slam: US Open se va juca, probabil, în perioada 31 august – 13 septembrie, în timp ce Roland Garros ar urma să se joace între 20 septembrie și 4 octombrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI