Se găsesc măști în farmacii. Cât costă una și câte poți cumpăra, de fapt

Se găsesc măști în farmacii. Cât costă una și câte poți cumpăra, de fapt

Românii au parte de o veste bună în plină epidemie de coronavirus. Se găsesc măști de protecţie în farmacii. Preţul unei măşti este de 7,5 lei, iar farmaciştii nu au voie să comercilizeze mai mult de 7 măşti de persoană.

Se găsesc măști în farmacii. Cât costă una

În contextul în care în tot mai multe oraşe din ţară purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie, farmaciile şi-au făcut provizii de măşti de protecţie, scrie mediafax.ro.  Acum, preţul de vânzarea a unei măşti de protecţie este de 7 lei şi 50 de bani. De asemenea, farmaciştii nu au voie să vândă mai mult de 7 măşti de protecţie unei persoane.

Măştile de protecţie sunt aduse din China, dar sunt tratate împotriva virusurilor. Din păcate, nu în toate oraşele se găsesc însă echipamente de protecţie.

La Galaţi, oraş unde de mâine intră în vigoare purtarea obligatorie a măştilor de protecţie, farmaciile anunţă din pragul uşii că nu au la vânzare astfel de produse. Galaţi e unul dintre judeţele în care s-a luat măsura purtării obligatorie a măstilor de protecţie de către populaţia care iese în oraş.

Se găsesc măști în farmacii. Cât costă una și câte poți cumpăra, de fapt
Se găsesc măști în farmacii. Cât costă una și câte poți cumpăra, de fapt. Sursa foto: ziarmm.ro

Oraşele care nu-şi mai lasă locuitorii să iasă în oraş fără mască sunt Vaslui, Maramureş şi Iaşi. De asemenea, începând de luni, purtarea măştilor de protecţie este obligatorile şi în spaţiile publice din Călăraşi, Simeria și Botoșani.

Părerile sunt împărţite cînd vine vorba de protecţia împotriva virusului care face ravagii în lumea întreagă. Unii cercetători susţin că protejează, alţii susţin că nu protejează.

Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Cu toate acestea, doar utilizarea unei măști nu este suficientă pentru a asigura un nivel adecvat de protecție și ar trebui adoptate și alte măsuri la fel de relevante. Folosirea măștii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor și cu alte măsuri de prevenire și control a transmiterii noului coronavirus de la om la om„, scrie cnscbt.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI