Se fac angajări pe bandă rulantă la 2 ore de București. Fabrica din România cu 500 de noi locuri de muncă

de: Daoud Andra
15 08. 2024

O fabrică din România își mărește capacitatea de producție și face angajări. Vor fi disponibile 500 de noi locuri de muncă, iar cei care sunt interesați pot face demersurile pentru angajare.

Compania care pune la bătaie 500 de noi locuri de muncă

Fabrica americană Benchmark Electronics, care produce echipamente electronice și piese pentru acestea, cu sediul în Brașov, își dublează capacitatea de producție și pune la bătaie 500 de noi locuri de muncă. Cei care locuiesc în zona Brașovului sau în împrejurimi și sunt dispuși să facă naveta pot aplica pentru un job.

Extinderea a fost anunțată pe 25 iulie, iar acum urmează să susțină cererea clienților. Sectoarele de piață pe care le deservește includ domeniul medical și al semiconductorilor.

„Benchmark Brașov, alături de Benchmark Almelo, servește drept inima și sufletul operațiunilor noastre europene și suntem încântați să ne extindem amprenta de producție, să adăugăm capacitate pentru a servi mai bine clienții noștri actuali și să susținem interesul ridicat din partea noilor clienți care doresc să își regionalizeze producția în Europa”, a declarat Jeff Benck, președinte și CEO al Benchmark, potrivit Economedia.

Sediul Benchmark din Brașov

Extinderea operațiunilor din Europa de Est

Președintele companiei a mai spus că noul spațiu va oferi echipelor de producție un spațiu generos pentru a-și extinde operațiunile în Europa de Est. Extinderea de la Brașov aduce 500 de locuri de muncă bine plătite, mai spune reprezentantul companiei, și face parte dintr-o strategie mai amplă a fabricii. Prin urmare, Benchmark este în căutarea mai multor angajați, printre care tehnicieni, operatori de mașini și ingineri.

Benchmark Electronics oferă soluții de fabricație, asamblare și suport pentru produse electronice, cu o prezență globală semnificativă. În Brașov, fabrica Benchmark se ocupă cu producția de componente și asamblare de produse electronice pentru clienți din diverse sectoare. Acest centru de producție se aliniază cu standardele internaționale de calitate și inovare, reflectând angajamentul companiei față de excelență și tehnologie avansată.

De când a intrat pe piața din România, compania s-a extins constant și a raportat profit din ce în ce mai mare. Benchmark a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 794,6 milioane de lei (161,1 milioane de euro), în creştere cu 84,2% faţă de anul anterior. În 2023, compania a trecut pe profit, realizând un câştig net de 41,3 milioane de lei (8,4 milioane de euro). Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 907 de angajaţi, cu 147 de oameni mai mult decât în anul precedent. Fabrica se află la aproximativ 7 km de Brașov, în apropiere de Ghimbav.