Se desființează trupa Holograf?! Dan Bittman a făcut anunțul crunt pentru fani (exclusiv)

Se desființează trupa Holograf?! Dan Bittman a făcut anunțul crunt pentru fani (exclusiv)
Holograf, una din cele mai longevive trupe pop-rock din România

Pentru mulți dintre noi trupa Holograf reprezintă un reper în pop-rock-ul românesc de mai bine de 43 de ani. În același timp, când spui Dan Bittman, spui clar Holograf și toate hit-urile scoase de-a lungul carierei de trupa Holograf. Se pare că lucrurile au ajuns într-un punct mort pentru Dan Bittman și pentru trupă. Motivul l-a dezvăluit chiar solistul celebrei trupe.

Holograf, una din cele mai longevive trupe pop-rock din România

Niciunul din actualii componenți ai trupei Holograf nu visau, în urmă cu 43 de ani, că vor ajunge până aici.

De-a lungul celor 43 de ani, încă de la înființarea trupei din 1978, componența trupei s-a schimbat. Nume ca Mihai Pocorschi Emilian (Edi) Petroșel, Gabrile Cotabiță, au făcut parte din trupa Holograf a anilor 78- 80.

Dar totul avea să se schimbe odată cu venirea în 1985, ca vocalist, a lui Dan Bittman.

Dacă până la acest moment trupa pendula între rock și pop rock, după venirea lui Bittman lucrurile au mers spre pop-rock.

În toți acești ani Holograf a avut 12 albume de studio, patru albume de concert, 6 single-uri și maxi-single-uri și foarte multe concerte și apariții tv sau în diferite festivaluri.

Brand-ul Holograf a ajuns să fie unul cunoscut și apreciat de fanii din România și nu numai.

Un moment important a fost participarea la Eurovision a lui Dan Bittman, material concretizat ulterior și într-un maxi-single solo.

Dar a venit anul 2020, un an devastator pentru majoritatea artiștilor, implicit și pentru Holograf.

”Lumea nu ne mai cheamă la concerte”

După un an și jumătate în care majoritatea concertelor au fost sistate, trupa Holograf a resimțit din plin, cel puțin financiar, dacă nu și ca imagine.

În puținele concerte care s-au mai ținut pe afișul acestora nu s-a mai regăsit numele trupei, ceea ce a pus trupa în postura delicată de a lua o decizie dură.

În același timp piesele trupei au dispărut, ușor, ușor, din playlist-urile posturilor de radio. Dan Bittman a vorbit despre toată această situație cu reporterii Impact.ro, declarând:

”Din păcate, cu Holograf nu am cântări.  (…) Multe radiouri ne-au cam scos de când am păreri și a ajuns politica și în muzică. De exemplu, cred că Europa FM nu ne mai difuzează. Nu știu dacă mai avem vreun cântec în playlist-ul lor. Și nu vreau să polemizez dar îmi place adevărul și am gura spurcată și de aia și spun.

Dar e politica postului și eu respect politica oricărui post.. Pe mine mă amuză chestia asta, deși e trist, dar mă amuză cum a ajuns să se schimbe lumea într-un timp foarte scurt. foarte scurt. Și cum, din păcate, politica influențează și muzica.”, a declarat artistul pentru impact.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI