Se dau bani în plus pentru pensionari. Anunțul momentului despre pensii, ce s-a aflat acum

Se dau bani în plus pentru pensionari. Anunțul momentului despre pensii, ce s-a aflat acum
Se dau bani în plus pentru pensionari

Se dau bani în plus pentru pensionari. Este anunțul momentului despre pensii. Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, a făcut un anunț marți seară, potrivit căruia guvernanții vor lua în calcul echilibrarea pensiilor speciale. Astfel, noul punct de pensie va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2022, iar pensionarii cu pensii mici vor beneficia de un ajutor. Iată despre ce sumă este vorba.

Se dau bani în plus pentru pensionari

Adrian Câciu, noul ministru de Finanțe, a anunțat că guvernanții iau în calcul echilibrarea pensiilor speciale, urmând ca de la data de 1 ianuarie 2022 să intre în vigoare noul punct de pensie. În plus, vârstnicii cu venituri mici vor beneficia și de un ajutor în valoare de 1.200 de lei.

Ministrul de Finanțe a anunțat că de la 1 ianuarie 2022 intră în vigoare noul punct de pensie, iar pensia minimă crește la 1.000 de lei.

,,De la 1 ianuarie avem clar, va intra în vigoare noul punct de pensie, la 1.586 de lei, creșterea pensiei minime la 1.000 de lei. Ele intră în vigoare la 1 ianuarie. Forma pe care intră, că va fi Legea bugetului aprobată până atunci, sau dacă nu vom avea OUG care va reglementa aceste lucruri vom vedea zilele următoare”, a declarat Adrian Câciu marți seară.

Sprijin pentru pensionarii cu veniturile între 1.000 și 1.600 de lei

Adrian Câciu a mai fost întrebat și dacă va fi introdusă ce a de-a 13-a pensie, iar el a spus că este un sprijin pentru pensionarii cu veniturile între 1.000 și 1.600 de lei.

,,În ianuarie intră acest sprijin temporar, va intra deodată cu pensia în luna ianuarie, va fi doar în luna ianuarie, pentru pensionarii cu venituri între 1.000 și 1.600 de lei. Sprijinul va fi pentru fiecare persoană, pentru ce are nevoie să treacă peste această perioadă. Ar fi incorect să spui că va fi direcționat pe un anumit tip de consum.

Acest sprijin este în plus față de ceea ce înseamnă legea consumatorului vulnerabil, este pentru coșul de consum al pensionarului cu venituri mici. Pot fi folosiți pentru orice, de la medicamente la mâncare. Nu aș privi-o ca pe a 13-a pensie, aș privi-o ca un sprijin temporar pentru persoanele cu venituri mici.”, a declarat ministrul de Finanțe.

Adrian Câciu a mai spus că mulți militari pensionari au pensiile mult mai mici comparativ cu alte persoane care fac parte din aceeași categorie. Aceste modificări vor fi făcute alături de Ministerul de Interne și de Ministerul Apărărării.

Adrian Câciu este noul ministru de Finanțe al României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI