Se dau bani în plus pentru acești români! Cine poate lua 2000 de lei, pe lângă salariu
Veste bună pentru pentru o anumită categorie de români. Aceștia vor putea beneficia de un bonus în valoare de 2.000 de lei, pe lângă salariul pe care îl au deja. Despre ce este vorba?
Bonus de 2.000 de lei, pe lângă salariu, pentru acești români
Există un loc de muncă unde angajații primesc lunar 2.000 de lei în plus, pe lângă salariu, destinați pentru plata chirie și transportului. Cei care au parte de aceste beneficii sunt medicii.
În unele zone din județul Galați lipsesc medicii cu desăvârșire, motiv pentru care autoritățile au găsit o soluție pentru a-i trimite în localitățile care au probleme cu numărul cadrelor medicale.
Prin urmare, se oferă stimulente financiare substanțiale pentru medicii care aleg să lucreze în spitalele situate la o distanță mare de orașul principal. Pachetele de facilități includ:
- decontarea chiriei;
- transport gratuit;
- 2.000 de lei în plus care se adaugă salariului.
Câteva dintre spitalele care au nevoie de personal medical sunt cele din localitățile Târgu Bujor și Tecuci.
„Stimulentele financiare sunt oferite medicilor din Tecuci și Tg. Bujor, dar avem și anumite specializări, cum ar fi fizicienii medicali, care nu sunt încadrați ca personal medical. Acești profesioniști sunt esențiali, în special pentru secțiile de Radioterapie, având în vedere numărul mare de pacienți de cancer”, a precizat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
De ce au ajuns spitalele din România să aibă deficit de medici
Salariile medicilor au crescut în anul 2018 cu 80%, dar cu toate acestea, marile spitale din București, precum „Victor Babeș” sau „Victor Gomoiu”, duc lipsă de personal. În aceeași situație se află și alte spitale din țară.
Unul dintre motivele pentru care spitalele se confruntă cu acest deficit de personal este faptul că, în mai 2023, Guvernul a blocat concursurile pentru posturile publice, iar angajările se puteau face doar prin memorandum pentru fiecare domeniu în parte.
Din cauza lipsei medicilor și asistentelor, managerii spitalelor spun că angajații care sunt acum sunt supraaglomerați. Cei care au de suferit cel mai mult în acest caz sunt pacienții, deoarece nu mai primesc îngrijirea medicală de care au nevoie.
Unul dintre cele mai mari spitale din țară, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” din București, se confruntă cu lipsa personalului. Managerul spune că are 100 de posturi vacante pentru medici și personal medical și auxiliar.
„Avem lipsă 11 posturi de medici, 38 de asistenți, 20 și ceva de infirmiere. Asistența medicală în spital are de suferit pentru că, de exemplu, avem o mare provocare lună de lună să facem turele asistenților și infirmierilor, ajungem la momente chiar tensionate în care trebuie să chemăm lumea din concediu”, a spus Simin Florescu.