Se dau bani de la stat pentru acești români. Cine va primi câte 250 de euro

de: Manolică Anca
03 04. 2023

Vești bune pentru o anumită categorie de români! Ar putea primi o sumă importantă de bani de la stat. Descoperă, în rândurile de mai jos, ce persoane pot încasa 250 de euro și care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a intra în posesia acestei sume.

Se dau câte 250 de euro ajutor pentru acești români

Anunț extrem de important pentru o categorie de români. O parte din persoane vor beneficia de un ajutor consistent de la stat, în valoare de 250 de euro. Despre ce ajutor este vorba și ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a intra în posesia banilor, regăsești detaliat în rândurile de mai jos.

Ei bine, statul vine în ajutorul familiilor cu copiii, suma de bani urmând a fi folosită cu scopul de a achiziționa un calculator nou. Dacă până acum statul oferea un ajutor de 200 de euro, suma s-a majorat la 250 de euro.

Toți copiii din familie vor beneficia de ajutor

Ba mai mult, Guvernul a decis să acorde bani fiecărui copil din familie, nu doar unuia singur, așa cum se întâmplă acum. Prin acest proiect se urmărește ca fiecare micuț să aibă propriul calculator.

Există, însă, și o condiție. Fiecare dintre aceștia trebuie să fie elev sau student în învățământul de stat sau particular și să aibă până în 26 de ani. Ajutorul este valabil și pentru elevii orfani, cei care provin din familii monoparentale sau cei cu deficiențe produse de boli.

Citește și: Oraşul din România în care primeşti produse alimentare gratuit. Le iei direct din frigiderul „comunitar”

Ce alte condiţii trebuie îndeplinite

O altă condiție importantă care trebuie luată în considerare este ca familia din care provin copiii beneficiari să aibă un venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 50% din valoarea salariului minim brut la nivel național, adică maximum 1.500 lei.

În săptămânile următoare, proiectul de lege va ajunge în Parlament pentru a fi adoptat. Ulterior, el va ajute pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru a fi promulgat și publicat în Monitorul Oficial. Abia apoi va putea fi aplicat.

Citește și: Vestea momentului despre voucherele pentru alimente. Când intră banii pe card, anunțul îi va bucura pe români