Se cumpără o nouă fabrică din România. Ce afacere s-a făcut, când se realizează tranzacția

Se cumpără o nouă fabrică din România. Ce afacere s-a făcut, când se realizează tranzacția
Dacă achiziția va fi aprobată, compania va avea un portofoliu interesant, și diversificat.

Se cumpără o nouă fabrică din România! În aprilie 2022 una din marile companii de pe piața românească semna un parteneriat cu gigantul PepsiCo pentru distribuție. Este vorba de compania Golden Food Snacks și produsele sale Elmas. Ulterior acestui demers, la Consiliul Concurenţei se depunea înștiințarea despre o nouă tranzacție a companiei, și anume preluarea activelor unei companii locale. Este vorba de producătorul local Derpan, cu exproturi de produse de panificație în 41 de țări.

Achiziții pe piața de panificație. Se cumpără o nouă fabrică din România

Unul din marii operatori, Golden Food Snacks, companie înființată în 2013, a depus către Consiliul Concurenței cererea de achiziție a unui producător local de panificație. Afacerea în discuție, Derpan, a fost înființată în 2011 în Galați.

Profilul de activitate al acestei afaceri de familie este în panificație. Compania se ocupă cu producție de pâina, prăjituri și produse proaspete de patiserie. Compania mai produce și comercializează produse de panificație ambalate, cu termen lung de valabilitate.

După o perioadă de dezvoltare, Derpan a ajuns ca, la finalul anului trecut, să aibă exporturi în peste 41 de țări. Tot la finalul lui 2021, Derpan avea 262 de angajați și afaceri de 39,1 milioane lei. Profitul anului trecut s-a ridicat la 186.988 lei.

Conform celor de la Profit.ro, Golden Food Snacks și-a anunțat intenția de a achiziționa afacerea gălățeană, iar tranzacția este deja analizată de Consiliul Concurenței.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.”, se arată în comunicatul emis de Consiliul Concurenței.

Golden Food Snacks, gigantul partener al PepsiCo

Așa cum scriam în introducere, în aprilie a.c., compania semna un parteneriat cu gigantul PepsiCo. Parteneriatul era semnat pentru distribuirea produselor sale, din gama Elmas. Golden Food Snacks produce diferite tipuri de semințe de floarea-soarelui, cum ar fi cele negre, striate și albe, semințe de dovleac, alune, fistic, caju și migdale.

Gama de produse Elmas era achiziționată de Golden Food Snacks în 2009. Producția companiei se desfășoară în fabrica sa din Filipeștii de Pădure. În afară de gamele proprii, Golden Food Snacks produce, sub branduri, precum Carrefoure, Mega Image, MEtro, Profi sau Real, produse din aceeași gamă.

Pentur moment nu se știe cifra exactă de achiziție a afacerii din Galați. Se așteaptă decizia Consiliului Concurenței, în zilele următoare, ulterior având loc și tranzacționarea propriu-zisă. Dacă achiziția va fi aprobată, Golden Food Snacks va avea un portofoliu interesant, și diversificat.