Scumpiri la munte. Pentru ce vor scoate turiștii mai mulți bani din buzunare, în 2021

Scumpiri la munte. Pentru ce vor scoate turiștii mai mulți bani din buzunare, în 2021
Cu cat s-au scumpit cazarile la munte

Vești proaste pentru turiștii care vor să meargă la munte. Hotelierii și proprietarii de pensiuni și vile au scumpit prețurile din cauza creșterii facturilor la utilități. Câți bani vor plăti românii care vor să se relaxeze la munte în perioada următoare.

Cu cât s-au scumpit cazările la munte la sfârșit de 2021

Scumpirea incredibilă cu 25% a facturilor utilităților, respectiv cele de gaze, lumină și apă, au dus la repercusiuni serioase și în domeniul turismului. Proprietarii de hoteluri, vile și alte unități de cazare de la munte au crescut și ei prețurile pentru vacanțe și city-break-uri cu 15%.

Hotelierii din stațiunea Poiana Brașov, una dintre cele mai populare în rândul turiștilor români și nu numai, au anunțat că au scumpit tarifele cu 15% în următoarea perioadă. De asemenea, tarifele la instalațiile de cablu folosite de schiori ar putea crește și ele.

Mai exact, cei care vor să se bucure de o mini vacanță de Crăciun și Revelion la munte vor scoate din buzunar o mică avere.

Pentru o noapte de cazare românii vor plăti 500 de lei, iar pentru un pachet complet de Crăciun și Revelion pentru două persoane, cuplurile de amorezi vor plăti 3500 lei, respectiv 6000 de lei.

„În acest an vom avea camera în jur de 500 de lei, cu acces la SPA, loc de joacă interior, exterior, sală de bowling, pe care le pun la dispoziția clienților vaccinați. Pentru sărbătorile de iarnă, pachetele de Crăciun în jur de 3500 de lei pentru două persoane, cameră dublă, iar de Revelion în jur de 6.000 de lei cameră dublă. Nu putem face evenimente, dar un spectacol se poate organiza, cu muzică live”, a declarat Gabriel Roșca, hotelier din Poiana Brașov, conform celor de la G4media.

Ce alte scumpiri ar putea avea loc în luna următoare

În acest moment, peste 50% dintre hotelurile și pensiunile din stațiunea Poiana Brașov au fost deja rezervate pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Conform celor de la Rador, turiștii care rezervări sejururile de acum pot beneficia de reduceri de până la 10% la tarifele de cazare.

Roxana Cojocea, președintele Asociației de Turism Poiana Brașov, este de părere că prețurile la transportul pe cablu ar putea fi majorate de asemenea, în perioada următoare:

„Transportul pe cablu urmează să sufere modificări tarifare, însă deocamdată totul este la nivel de discuție în cadrul Primăriei municipiului Brașov. Asigurăm toți clienții care decid să-și petreacă sejurul în Poiana Brașov de seriozitatea cu care hotelierii respectă regulile sanitare și de distanțare atâta timp cât ele vor fi necesare și în egală măsură de faptul că vor beneficia de cele mai bune servicii”, a precizat Roxana Cojocea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI