Școli închise din cauza poluării, în Mexic. Ce se întâmplă cu elevii

de: Ciprian Ioana
17 05. 2019

Autoritățile din Mexic se confruntă cu un val de poluare extrem de periculos. În capitala țării, Mexico City, școlile au fost închise din cauza aerului irespirabil.

În capitala Mexicului, aerul a devenit atât de poluat încât toate școlile au fost închise. Timp de două zile, elevii vor sta acasă, măsură de care sunt afectați milioane de elevi și studenți.

Aerul este extrem de poluat din cuza unor incendii de vegetație izbucnite la pădurile de la marginea orașului. Cei aproximativ nouă milioane de locuitori au fost sfătuiți să nu iasă din case, iar circulația mașinilor se derulează cu restricții, pentru ca noxele să nu amplifice fenomenul.

Autoritățile din Mexic susțin că nivelul particulelor toxice este de șase ori mai mare decât ceea ce recomandă Organizația Mondială a Sănătății.

Cât de poluat e aerul la nivel mondial și cum stă România

La nivel mondial, cele mai poluate țări sunt Bangladesh, Pakistan și India. Am putea spune că România ocupă chiar un loc decent în acest clasament realizat de AirVisual. Țara noastră e pe locul 37 dintr-un total de 73 de țări analizate.

Aerul din România este mai poluat decât în Cambodgia, dar mai curat decât în Israel.

Ai fi tentat să spui că Bucureștiul este cel mai poluat oraș al țării pentru că ai auzit că sunt multe mașini, aglomerație și noxe. Dar, surprinzător, nu este deloc așa.

Cel mai poluat oraş românesc este, de fapt, Iaşul, urmat de Cluj-Napoca şi Braşov. La polul opus se află Constanţa, Brăila şi Galaţi. Bucureştiul are un grad al poluării de 65, în timp ce Iașul e undeva la 97.