Schimbări majore la metrou, pentru prevenirea râspândirii epidemiei: ce se întâmplă de astăzi

Bucureștenii vor avea parte de schimbări majore când vine vorba de deplasarea cu metroul prin Capitală. Acestea vor intra în vigoare de astăzi, pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Având în vedere numărul de persoane infectate cu coronavirus din București, Ministrul Tranporturilor și Metrorex au luat mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului COVID – 19. Cea mai importantă și una care va intra în vigoare începând de astăzi, 11 martie 2020, ține de modul în care îți vei achiziționa cartela sau dreptul de a călători.

În toate cele 53 de stații de metrou din capitală, vei avea posibilitatea efectuării plăților cu cardul. Această măsură a fost anunțată aseară, târziu, de către ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în urma unei ședințe de Guvern, se arată într-un comunicat Mediafax.

harta-metrou-bucuresti-large-201

„Începând de astăzi în toate cele 53 de staţii se poate achita contravaloarea călătoriei cu card bancar. Noi am avut un proiect pilot în nouă staţii, iar începând de astăzi am extins această posibilitate la toate cele 53 de staţii tocmai pentru a elimina încă o posibilitate de a intra în contact, de a manipula bani şi de a reduce riscul de transmitere a eventualelor boli”, a spus Lucian Bote.

Ca referință, această măsură a fost luată în contextul în care, până la finele zilei de marți, au fost confirmate 29 de cazuri de coronavirus în România. Acesta anunț vine la câteva zile după ce oficialii Metrorex au anunțat propriile măsuri pentru a evite supraaglomerarea de la metrou.

„Metrorex are un plan de acţiune bine stabilit în situaţia supraaglomerării staţiilor de metrou la orele de vârf de trafic. Astfel, în aceste perioade se circulă cu toată flota de trenuri existentă. În perioadele cu vârf de trafic va fi evitată sosirea simultană a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează un trafic mai mare de călători. De asemenea, a fost introdus suplimentar, personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor”, se arată într-un comunicat al companiei remis luni Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI