Schimbări la ANAF! Cine va fi noul președinte al Fiscului

de: Claudiu Surmei
03 06. 2019

Se fac schimbări majore la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF)! Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că o demite pe Mihaela Triculescu din funcţia de preşedinte al Fiscului. O decizie similară a fost luată și în cazul Adrianei Cotel, președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Potrivit unor surse, cele două ar fi fost protejatele lui Darius Vâlcov, care și-a dat demisia din Guvern.

Schimbări la ANAF. Mirela Călugăreanu va fi noul președinte al Fiscului

În locul Mihaelei Triculescu ar urma să fie numită Mirela Călugăreanu, care este prima femeie președinte ANAF. A mai condus Fiscul din vara anului 2017 până în martie 2018. Ea l-a înlocuit pe Bogdan-Nicolae Stan în 2017 și a fost înlocuită de Ionuț Mișa în 2018.

În 2017, când a fost numită pentru prima dată în funcția de președinte al ANAF de către fostul premier Mihai Tudose, Mirela Călugăreanu avea în CV postul de director executiv al Direcției Regionale a Finanțelor Publice București.

Mirela Călugăreanu

Potrivit declarației de avere din același an, ea avea patru terenuri împreună cu soțul ei, Paul Călugăreanu, care la acea vreme era șef de serviciu la Direcția Impozite și Taxe Locale Sector 1. Mirela Călugăreanu mai deținea patru imobile și un depozit bancar de 60.000 de euro, deschis în anul 2008. De asemenea, avea 18.000 de euro care nu erau depuși în cont.

Potrivit unor surse, Mirela Călugăreanu ar fi apropiată de Ionuț Mișa, fost ministru de Finanțe. Ea ar fi fost cea care ar fi declanșat controale la instituțiile media care îl incomodau pe fostul președinte al PSD Liviu Dragnea.

Demiterile Mihaelei Triculescu și Adrianei Cotel vin la scurt timp după ce Darius Vâlcov, omul de încredere al lui Darius Vâlcov, a demisionat din funcția de consilier al premierului pe probleme economice, după o discuție pe care a avut-o cu Viorica Dăncilă.