Schimbări în anul școlar 2020-2021. Toți elevii din România trebuie să afle anunțul

de: Alexandra Chivu
27 10. 2020

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că trecerea la școala online ar putea face ca tezele să dispară în anul școlar 2020-2021.

Școala, altfel decât o știam. Schimbările anunțate de ministrul Educației: Tezele ar putea dispărea în anul școlar 2020-2021

Ministrul Monica Anisie a declarat, vineri, în cadrul emisiunii ”Viitor cu Clasă” de la Pro TV, că tezele ar putea fi eliminate în acest an școlar. Olimpiadele s-ar putea desfășura online.

„Vom lua măsurile care se impun în funcție de situația creată, etapă cu etapă. Dacă va fi necesar, vom lua măsuri. Exact cum am făcut și în primăvară, când am luat decizia de a elimina tezele pentru că nu exista posibilitatea de a susține aceste examene”, a explicat Anisie, întrebată despre teze.

Ministrul Educației anunță un ordin care prevede normale de desfășurare a orelor online. Acesta prevede reducerea drastică a materiei pentru predarea digitală, scurtarea orarului pentru învățăcei, pentru ca aceștia să nu stea multe ore în fața calculatorului, și predarea multidisciplinară. De exemplu, conform oficialului, dascălii de limba și literatura română și  cei de engleză, ar putea să predea în tandem, astfel încât elevii să nu mai fie nevoiți să stea multe ore în fața calculatorului.

„Pe toată perioada vacanței de vară, am desfășurat programe de formare pentru profesori pentru a preda online. În prezent, se lucrează pentru adaptarea programei la învățământul online. Nu s-a luat încă o decizie, dar vom ieși să spunem cum anume se va desfășura predarea și evaluarea în online”, a precizat Anisie.

Monica Anisie

Resursele ar putea fi gata în noiembrie

Biblioteca Virtuală și platforma E-learning ar putea fi gata în luna noiembrie, anunță Anisie, care a acceptat ajutorul lui Rareș Voicu, președintele consiliului național al elevilor, de a sprijini instituția să implementeze proiectele.

„Din 2011, în legea Educației, este prevăzut să se realizeze Biblioteca Virtuală. Deja ne aflăm la momentul la care s-au evaluat ofertele, pentru că au fost contestații. Pe baza hotărârii CNSC, termenul limită este 18 noiembrie. Până atunci, trebuie să facem lucrul acesta. Ministerul Educației s-a mișcat în 2020, față de anii trecuți. Îl invit pe Rareș să vină alături de ME și să realizăm împreună Biblioteca Virtuală și platforma E-learning”, a continuat ministrul.