Schimbarea majoră la un post TV din România. Lovitură dură pentru milioane de abonați

de: Bișinicu Andreea
23 12. 2021

Schimbare incredibilă pentru una dintre cele mai cunoscute și populare televiziuni din România. Telespectatorii postului TV se vor bucura de o versiune HD a canalului lor favorit. Despre ce televiziune este vorba. Anunțul a fost făcut în data de 21 decembrie. Programele favorite ale românilor se văd, acum, în high definition în rețeaua RCS RDS.

B1 TV se vede HD în România

Surpriză uriașă pentru telespectatorii unei televiziuni din țara noastră. În prag de sărbători, conducerea postului B1 TV le-a pregătit un cadou special urmăritorilor lor fideli.

Începând din data de 21 decembrie, românii pot vedea postul de televiziune B1 TV în format HD, high-definition. Celebrul canal de televiziune se modernizează, înlocuind versiunea SD în rețeaua RCS-RDS. Peste 4,5 milioane de abonați se bucură de această veste, cu doar câteva zile înainte de sărbătorile de iarnă.

Conform celor de la Pagina de Media, postul de televiziune mai este disponibil în format HD și pe platforma Orange TV Go. Precizăm că reţeaua RCS deține mai mult de 4,5 milioane de abonaţi la reţeaua prin cablu. Până în data de 21 decembrie, postul B1 TV se putea vedea în format HD doar în rețelele Ines TV şi Orange TV.

Șefii B1 TV, investiție de un milion de euro pentru noul studio al postului

Asta nu este tot. Cei de la B1 TV au avut un an plin de schimbări la nivel profesional, întrucât faimosul post de televiziune și-a reînnoit licența cu 9 ani și s-a mutat în „casă nouă”, schimbând sediul.

Noile studiouri B1 TV se află în zona Victoriei din Capitală, iar pentru această investiție colosală patronul televiziunii a scos din buzunar nu mai puțin de 1 milion de euro. Suma de bani necesară pentru construcție a fost accesată printr-o linie de credit.

„Ne pregătim de HD. Va fi o investiție de 800.000 de euro. Undeva la finalul anului sperăm că va fi gata, cu studiourile noi și cu echipamentele. Deja transmitem în format 16:9, urmează să fim și HD.

Suntem cu datoriile la zi, iar comercial suntem bine. De asemenea, cred că avem o linie editorială echilibrată.”, declara Sorin Oancea, CEO-ul postului B1 TV, acum ceva timp.

Patronul televiziunii cu sediul pe Calea Victoriei mărturisea, acum câteva luni, că postul B1 TV stă foarte bine pe plan comercial, având o linie editorială echilibrată.