Schimbarea majoră din magazinele Cora România. Toți clienții trebuie să afle

Schimbarea majoră din magazinele Cora România. Toți clienții trebuie să afle
Ce se intampla cu magazinele Cora

S-a aflat care este schimbarea majoră din magazinele Cora România. Administratorul acestor magazine a făcut anunțul de care toți clienții trebuie să afle. Ce se va întâmpla cu magazinele Cora, vedeți în rândurile de mai jos.

Ce se întâmplă cu magazinele Cora România. Toți românii trebuie să afle

Grupul austriac Supernova, una cele mai cunoscute companii private de imobiliare axate pe proprietăți de retail de top din Europa Centrală și de Est, a anunțat că investește până la 40 de milioane de euro în modernizarea centrelor comerciale Cora, cumpărate la sfârșitul anului trecut în București, Constanța, Bacău și Drobeta Turnu Severin de la Grupul Louis Delhaize.

Valoarea tranzacției a rămas confidențială, însă surse profit.ro estimează însă valoarea tranzacției la circa 150 milioane de euro. De asemenea, lucrările de modernizare se află deja în desfășurare în Drobeta Turnu Severin și Bacău, urmând ca până la sfârșitul lui 2023 să fie începute și finalizate inclusiv în orașele Constanța și București.

Ce magazine au intrat în proces de rebranding

După tranzacția de la Grupurile Louis Delhaize și Galimmo a celor șase centre cu o suprafață totală de circa 140.000 de metri pătrați, primele centre care au intrat în procesul de rebranding sunt Cora Drobeta Turnu Severin și Cora Bacău.

În timp ce lucrările aflate în desfășurare la Drobeta Turnu Severin se vor termina în luna august, la Bacău, acestea se vor face în două etape ce se vor finaliza în anul 2023.

Cora rămâne pe zona alimentară

De asemenea, până la sfârșitul anului viitor, toate cele șase centre comerciale vor avea spații renovate și modernizate, sub denumirea de centre comerciale Supernova. Cora va rămâne, ca și în prezent, principalul chiriaș pe zona alimentară.

Pe fondul noului context generat de pandemia de coronavirus și a deciziei Cora de a-și reduce suprafața magazinelor, Supernova va prelua administrarea zonelor eliberate în centrele aflate în proprietatea sa: București Cora Alexandriei, București Cora Lujerului, București Cora Pantelimon și Cora Brătianu (Constanța). Cu acesată ocazie, grupul austriac va completa portofoliul deja existent prin adăugarea de noi branduri.

Când a avut loc tranzacția

De curând, Grupul Louis Delhaize a semnat contractul de vânzare și a Cluj Napoca Estate SRL (societatea care deține spațiul hipermarketului Cora din Cluj-Napoca) către Studium Green, dezvoltator imobiliar din Cluj deținut de omul de afaceri Dorin Bob.

Tranzacția urmează celei de la sfârșitul lunii decembrie 2021, atunci când Grupul Louis Delhaize a parafat contractul de vânzare a portofoliului imobiliar din România către compania austriacă Supernova. Retailerul nu își vinde și afacerea de bază, ci va continua să opereze magazinele Cora.