Schimbare neașteptată la TVR. Se va întâmpla în fiecare dimineață

de: Anca Lupescu
18 06. 2021

Urmează o schimbare importantă la Televiziunea Română, care va putea fi văzută în fiecare dimineață.

Schimbare neașteptată la TVR. Se va întâmpla în fiecare dimineață

Modificarea se referă la matinalul postului de televiziune. Astfel, Dorin Chioțea urmează să aibă o nouă colegă de platou.

Andra Soceanu se va întoarce la știri, urmând ca Anca Mazilu să îi ia locul. Schimbarea va avea loc începând de luni, 21 iunie. Matinalul TVR Cu capu-n zori va fi difuzat de luni până vineri de la ora 8 până la ora 10.

Andra Soceanu prezenta înainte de matinal jurnalul de știri. Înainte de emisiune, TVR va avea o oră de Telejurnal, prezentată de frumoasa tânără care a fost colega lui Dorin Chioțea.

Astfel, matinalul va avea o nouă formulă de prezentatori. În platou va fi prezentă și chef Angie Cobuț, alături de Dorin Chioțea și Anca Mazilu.

Este una dintre cele câteva schimbări prin care trece matinalul TVR încă de la începutul anului. În luna februarie, oficialii postului au renunțat la Gabriel Fereșteanu și Liza Sabău, care au fost prezentatori doar cinci luni.

Tot în luna februarie, rolul de producător general a fost preluat de Mihaela Căciuleanu, iar Florența Dăscălescu a devenit producător executiv, în timp ce Horațiu Rusu a preluat funcția de șef de producție.

Numirile conducerilor interimare SRR și SRTv, neconstituționale

La o săptămână după ce Ramona Săseanu a fost numită director general interimar al Societății Române de Televiziune, partidul PSD a sesizat CCR.

„A admis sesizarea formulată de grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat şi a constatat că este neconstituţională Hotărârea Parlamentului României nr.31/2021 privind numirea directorului general interimar al Societăţii Române de Televiziune”, arată comunicatul de presă al Curţii Constituţionale.

Curtea a decis să numirea făcută de Parlament a fost neconstituțională privind funcțiile de conducere de la Televiziunea Română.

„Astfel, CCR spune că „pentru pronunţarea acestor soluţii, Curtea a constatat că cele două hotărâri ale Parlamentului au fost adoptate cu încălcarea principiului constituţional care consacră caracterul obligatoriu al respectării legilor, prevăzut de art.1 alin.(5) din Legea fundamentală.

Astfel, au fost nesocotite prevederile art.19 şi 20 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, întrucât Parlamentul a invocat aplicabilitatea art.21 alin.(1) şi (3) din aceeaşi lege, fără a fi întrunită condiţia din ipoteza normativă a acestui text legal, respectiv situaţia specială a situaţiei tranzitorii dintre două legislaturi parlamentare, în care este permisă numirea unui director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv al Societăţii Române de Televiziune”, conform sursei citate.