Schimbare majoră pentru restaurante. Prefectura s-a răzgândit: ”A fost o eroare”

Schimbare majoră pentru restaurante. Prefectura s-a răzgândit: ”A fost o eroare”
Prefectura București a schimbat ora până la care pot fi deschise restaurantele. „A fost o eroare”, s-a scuzat autoritatea

Restaurantele, cafenelele, barurile, sălile de spectacole și de jocuri de noroc s-au redeschis în București, a decis CMSU în ședința de vineri. Printre pregătirile actorilor și patronilor, prefectura a strecutat și o eroare, pe care a rectificat-o acum.

Prefectura Bucureşti anunță că restaurantele pot rămâne deschise până la ora 23.00. „A fost o eroare”, motivează autoritățile

Bucureștiul este în scenariul galben. Ieri, rata de infectare înregistrată în Capitală a fost de 2,69 la mia de locuitori, în scădere față de ziua precedentă. Dacă trendul se menține, atunci măsurile se vor relaxa.

„Urmărim modul în care indicele de infectare în următoarele 48 de ore și, în situația în care pe care cu toții ne-o dorim, în care indicele va rămâne la 3 la mie și astăzi și mâine, vom convoca o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm măsurile”, spunea prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Și așa a și fost. Cinematografele, sălile de spectacol/concerte cu public, teatrele, restaurantele și cafenelele, sălile de jocuri de noroc, s-au redeschis în interior, în 25 ianuarie, la capacitate de 30%. Totuși, de la bucurie, patronii de restaurante au trecut la agonie, căci, deși legea permite deplasarea până la ora 23 prin oraș, Prefectura București a anunțat marți că decizia Comitetului Municipiului București era notat că restaurantele pot fi deschise între orele 6.00 și 21.00. A fost o eroare, au anunțat ulterior autoritățile.

Erata va fi adusă la cunoștință oamenilor 

„Instituția Prefectului – Municipiul București informează că, în cuprinsul Hotărârii nr.2 din 22.01.2021 adoptată de Comitetul Municipiului București pentru Situatii de Urgență, s-a constatat o eroare materială în ceea ce privește intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor, fiind înscris, în mod eronat, intervalul 06.00-21.00.

În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevăzut orarul 06.00- 23.00, ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii transmis marți.

Conform instituției, a fost întocmită o erată la Hotărârea nr.2 din 22.01.2021 a CMSU, care va fi adusă la cunoștință oamenilor. „Prefectul municipiului București, domnul Traian Berbeceanu, își prezintă public scuzele pentru eroarea susmenționată”, mai este notat în comunicat.