Schimbare majoră la STB. Câți bani s-au băgat în transportul bucureștean: „Este stipulat în mod clar”
STB, sau Societatea de Transport a Municipiului București, a cunoscut o modernizare fără precedent de la venirea Gabrielei Firea la conducerea Primăriei Generale a Capitalei și sub directoratul domnul Andrei George Creci.
Schimbare majoră la STB de la întâi iulie
Într-un comunicat dat publicității, noul director al STB, Alexandru-Hazem Kansou, anunță modificări majore în ceea ce privește imaginea societății pe care o conduce, specificând că acest demers a fost inițiat de fosta conducere, la fel și achiziția. Este vorba de obligativitatea ca toți angajații STB, șoferi de autobuze, troleibuze sau manipulatori – vatmani tramvaie, să poarte, începând cu data de 1 iulie, o uniformă specifică ce-i va diferenția de persoanele civile.
Câți bani s-au băgat în transportul bucureștean: „Este stipulat în mod clar”
Noul director STB spune că investiția inițială în noile uniforme a fost de 3,7 milioane de lei, și proiectul a fost demarat încă din 2018. Conform declarațiilor lui Kansou, uniformele au fost cumpărate prin lictații directe de la trei furnizori, în 2018, după cum urmează:
- TRICO-HAN S.R.L – s-au achiziționat 14.400 costume pentru bărbați și 300 pentru femei, valoarea achiziției fiind de 2,25 milioane de lei fără TVA. Contractul a fost încheiat pe 23 noiembrie 2018.
- Inter Sport – s-au achiziționat 4.900 de cravate/eșarfe și 19.200 cămăși pentru bărbați, valoarea contractului fiind de circa 839.000 de lei. Contractul a fost încheiat pe 23 noiembrie 2018.
- CIPIMARTEX DISTRIBUTION – s-au achiziționat 400 de cămăși pentru femei, valoarea contractului fiind de 17.000 de lei. Contractul a fost atribuit pe 10 decembrie 2018.
”Fosta conducere a achiziționat aceste uniforme. În regulamentul intern este stipulat în mod clar: conducătorii de autobuze, troleibuze și tramvaie trebuie să fie îmbrăcați adecvat, decent. După 1 iulie, șoferii noștri sunt obligați să poarte uniformă. Este vorba despre cămașă cu mânecă scurtă sau cu mânecă lungă, cravată, pantaloni, sacou. Doamnele, în loc de cravată, vor purta eșarfă”, a declarat Alexandru Kansou, directorul STB.