07 ian. 2022 | 14:44

Schimbare majoră în Codul Rutier. Vestea care dă fiori șoferilor

News
Schimbare majoră în Codul Rutier. Vestea care dă fiori șoferilor
UE anunță modificări ale normelor privind transportul rutier în 2022

Așa cum scriam zilele trecute, încă de la 1 ianuarie participanții la trafic vor trebui să circule cu atenție, deoarece Codul Rutier pentru 2022 a suferit mai multe modificări. Printre acestea și decizia de a avea pe șoselele patriei cât mai multe radare fixe, pentru a ține sub control, atât traficul, cât și pe cei care circulă în neregulă. Astfel că, prin această decizie, Poliția Rutieră va afla în timp real dacă aveți ITP-ul făcut sau nu, de exemplu. Deci atenție, circulați corespunzător și aveți grijă să fiți în regulă.

UE anunță modificări ale normelor privind transportul rutier în 2022

La nivelul Uniunii Europene au fost anunțate modificări ale normelor privind transportul rutier în 2022. În acest an, transportatorii care își desfășoară activitatea în Uniunea Europeană se vor confrunta cu o serie de norme diferite privind transportul rutier în întreaga UE, precum și în fiecare stat membru în parte.

În 2022, vor intra în vigoare și reglementările UE care impun echipamente suplimentare la bordul vehiculelor grele de marfă. Începând cu 6 iulie, senzorii de temperatură și presiune a pneurilor vor fi obligatorii pentru camioanele și remorcile nou omologate. Doi ani mai târziu, obligația se va aplica tuturor vehiculelor grele de marfă nou produse.

Comisia Europeană speră că noile echipamente vor crește siguranța rutieră și vor reduce costurile pentru transportatori. Circulația cu anvelope sub-gonflate înseamnă o uzură mai rapidă a benzii de rulare și un consum mai mare de combustibil.

Codul Rutier 2022. Atenție! Mai multe radare pe șoselele din România

România, ca stat membru UE, va trebui să aplice noile decizii ale UE în ceea ce privește Codul Rutier 2022. Codul a fost modificat și adoptat tacit de Senat și de Camera Deputaților, promulgat de președinte și apoi publicat în Monitorul Oficial.

Proiectul de lege care modifică Codul Rutier 2022 prevede ca drumurile publice din România să fie monitorizate video de către Poliția Română, astfel încât contravențiile șoferilor să fie depistate automat, precum și aplicarea de amenzi. În același timp s-a stabilit și înghețarea punctului de amendă, printr-o hotărâre de Guvern, în decembrie.

În ceea ce privește monitorizarea video, Codul Rutier 2022 prevede implementarea unui număr important de radare fixe pe toate șoselele din România, motivația fiind bazată pe mai multe puncte.

Un prim punct ar fi controalele mai riguroase, când vine vorba de situația tehincă a mașinilor. În ultimii ani au fost depistați din ce în ce mai mulți șoferi circulând cu mașnile fără ITP-ul făcut la zi. Un alt motiv ar fi posibilitatea fluidizării traficului pe arterele naționale, mai ales acolo unde aglomerațiile sunt la ordinea zilei.

600 de camere de monitorizare

Conform ministrului Lucian Bode, costurile pentru implementarea radarelor fixe se ridică la 12 milioane de euro, pentru nu mai puțin de 600 de camere radar fixe. Majoritatea vor fi montante pe DN7, DN1 și Autostrada Soarelui, dar și acolo unde se va considera că sunt necesare.

„Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă. Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an.

Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România. Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța. 400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP”, a declarat ministrul Lucian Bode, la Digi24.

Ținta acestui proiect, conform ministrului, este de a reduce rata de accidente, care este destul de mare, undeva spre 25% în următorii trei ani.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o pot încălca
EVZ.ro
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Capital.ro
Marmelada de lămâie, un dulce fin și aromat. Are un gust divin și se prepară ușor
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
AJUTOARE pentru români. Lista completă a celor care beneficiază
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro