Scene halucinante într-un liceu din Oradea. Ce au putut face elevii în clasă: „Au adus grill la şcoală”

de: Ionuț Vieru
04 04. 2022

Elevii din cadrul Colegiului Economic „Partenie Cosma” din Oradea au dus „pauza de la masă” la un alt nivel. Au adus un grătar electric la școală și s-au apucat să facă mici în sala de clasă. Imaginile au fost surprinse de un coleg și au ajuns în mediul online.

Grătar în timpul orelor la un liceu

Imaginile cu elevii care au încins grătarul și au făcut mici în clasă au ajuns pe TikTok, iar în scurt timp au fost vizionate și de conducerea unității, care a declanșat o anchetă. Elevii respectivi au primit note scăzute la purtare. De asemenea, și profesorii care erau de serviciu în acea zi ar putea fi sancționați.

”S-a întâmplat acum vreo două săptămâni, a fost o chestiune tipică adolescenţilor, care vor să impresioneze pe anumite reţele de socializare şi au adus un grill la şcoală. Am avut o săptămână de promovare a specializărilor şcolii, cu un târg al specializărilor şi vizite ale elevilor de clasa a VIII-a, iar elevii din această clasă s-au gândit să facă mici la şcoală. Ei s-au organizat, au luat o tavă de mici, au adus grill a şcoală şi cartofi prăjiţi de-acasă”, a declarat, pentru ebihoreanul.ro, directorul unităţii de învăţământ Daniel Negrean.

Potrivit directorului, clasa în care a avut loc întâmplarea este una de-a XI-a, specializarea Turism și Alimentație Publică. Elevul care a filmat totul are acum nota 4 la purtare, pentru limbajul folosit în școală. „Bucătarul” are și el nota scăzută la purtare, însă nu atât de sever, ci doar două puncte.

Director și profesor, bătuți de un elev pe holurile liceului

Un eveniment cum rareori se întâmplă a avut loc în timpul orelor de curs, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș, din municipiul Adjud. Aici, un elev, în vârstă de 17 ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a bătut doi profesori în incinta școlii.

Totul a început în momentul în care directorul școlii l-a văzut întins pe jos pe holurile unității de învățământ. Acesta i-a spus să plece acasă, mai ales că în jurul sau miroase a alcool. Elevul a început să-l înjure, iar în momentul în care a vrut să sune la poliție, tânărul l-a lovit cu piciorul în spate pe director.

Un alt profesor aflat pe hol a sărit în apărarea directorului, însă și acesta s-a ales cu un pumn în zona feței. Un alt elev a reușit să-l pună la pământ pe elev, până au sosit agenții de poliție. Întreaga scenă a fost filmată de camere de supraveghere de pe holuri.

Tânărul elev a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cel mai probabil, va fi exmatriculat din școală.