Scene de neînțeles la prima slujbă în aer liber din România. Ce i-a făcut o femeie lui Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a avut parte de un incident bizar în prima zi în care s-au reluat slujbele în biserici, mai exact în curțile lăcașelor sfinte, potrivit regulilor stabilite de autorități pentru următoarele 30 de zile, atât cât va ține starea de alertă.

Scene de neînțeles la prima slujbă în aer liber din România. Ce i-a făcut o femeie lui Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, a avut parte de un incident inexplicabil în prima zi de când s-au redeschis bisericile. Astfel, în timp ce oficia slujba Sfintei Liturghii în fața Catedralei “ Sfinții Ap. Petru și Pavel”, de la ora 8:30, o femeie a început să se învârtă, la propriu, în jurul feței bisericești, chiar în timpul slujbei.

Mirat, înaltul ierarh a rămas fără reacție, iar la momentul specific al slujbei, a binecuvântat-o pe femeia care s-a învârtit în jurul lui. Ceilalți preoți, diaconi sau credincioși au rămas blocați și ei și au lăsat-o pe femeie să își termine ”actul artistic”. De altfel, în perioada stării de alertă, pentru evitarea unor incidente, la slujbele cu ierarhi este obligatorie prezenta unor forțe de ordine, poliție sau jandarmi.

INCIDENT ȘOCANT la prima slujbă săvârșită în aer liber: Ce i-a făcut o femeie Înaltpreasfințitului Teodosie, arhiepiscopul TomisuluiDetalii AICI: https://www.stiripesurse.ro/incident-ips-teodosie-slujba_1465004.html

Publicată de stiripesurse.ro pe Vineri, 15 mai 2020

Sfânta Împărtășanie, amânată până după 1 iunie

De asemenea, slujbele în perioada stării de alertă nu se țin în biserică, se țin în curțile ăcașurilor sfinte, în aer liebr, pentru evitarea îmbolnăvirii enoriaților. În plus, Sfânta Împărtășanie a fost amânată pentru vremea când criza sanitară va permite înfăptuirea acesteia cum prevede regulile bisericești, adică cu aceiași linguriță pentru toți credincioșii.

După cum Vă este cunoscut, pentru teologul ortodox și pentru creștinul ortodox practicant, împărtășirea cu aceeași linguriță euharistică nu este sursă de contaminare, însă pentru epidemiologii de astăzi, care propun reguli și restricții multe în caz de pandemie, lingurița euharistică unică este o mare problemă, fiind în opinia lor sursă de contaminare”, scria Patriarhul Daniel, președinte al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI