10 iun. 2021 | 15:42

Scene ca-n filme în Vișeul de Sus. Un bărbat a fost oprit cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră

News
Scene ca-n filme în Vișeul de Sus. Un bărbat a fost oprit cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră
Un bărbat a fost oprit cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră

În cursul zilei de joi dimineață, aproximativ ora 3:00, polițiștii de frontieră au vrut să oprească un autoturism care nu avea plăcuțe de înmatriculare. Acesta circula pe un drum forestier, de la frontiera de stat spre interiorul țării, în apropierea localității Borșa.

Șofer urmărit cu focuri de armă

Polițiștii i-au făcut semn șoferului să oprească, însă acesta și-a continuat drumului în viteză. Văzând acest lucru, oamenii legii au tras trei focuri de avertisment în plan vertical. După câțiva kilometri, o altă patrulă de poliție de frontieră din Vișeu de Sus a încercat să-l oprească, însă șoferul tot nu a oprit.

Astfel, agenții au fost nevoiți să tragă un foc de armă spre cauciucurile mașinii. În acel moment, șoferul a virat brusc pe un drum lăturalnic. Câțiva metri mai departe, la scurt timp, la trecerea unui pod, mașina s-a răsturnat. Conducătorul mașinii nu a suferit leziuni majore și nu a dorit asistență medicală.

Acesta a fost identificat ca fiind cetățean român, domiciliat în județul Maramureș, având vârsta de 35 de ani. După ce au verificat mijlocul de transport, oamenii legii au descoperit păr de animal și sânge, indicii privind săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic. De asemenea, s-a constatat că șoferul avea dreptul de a conduce anulat.

Urmărire în trafic, focuri de armă și țigări de contrabandă

După o acțiune în trafic în urma căreia s-a indisponibilizat un autoturism, polițiștii de frontieră suceveni au confiscat țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Doi suceveni sunt cercetați pentru complicitate la contrabandă în formă agravată.

Oamenii legii dețineau date despre două autoturisme cum că ar fi transportat țigări de contrabandă de proveniență ucraineană. Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismelor, însă șoferii nu au oprit. Drept urmare, agenții au tras mai multe focuri de armă în plan vertical, apoi spre pneurile mașinilor.

„În timpul acţiunii, şoferul unui autoturism, în care se afla o cantitate mare de ţigări, a abandonat maşina şi a fugit, lucrătorii noştri reuşind reţinerea celuilalt vehicul, în care se aflau doi cetăţeni români, cu vârste de 22, respectiv 23 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţul Suceava.

În continuare, s-a luat măsura conducerii autoturismelor şi persoanelor în cauză  la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii ţigărilor din autoturismul abandonat a rezultat cantitatea de 8.425 pachete cu țigări, în valoare de 98.572 lei”, potrivit comisarului șef Ilie Poroch-Serițan.

Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
Pepe a dezvăluit ce etnie are. Nici soția sa nu este româncă: „Mi s-a spus că sunt mai focos decât un român”
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
De la restaurantul mamei, la brațul miliardarului Arpad Paszkany. Ospătărița din Călărași avea planuri și mai mari
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente! Au termen până la data de 25 mai
Capital.ro
Cum să obţii o recoltă bogată de ardei mari, dulci și cărnoși: Ghid complet pentru grădinarii pasionați
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
Noapte magică în CHAMPIONS LEAGUE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce gest neașteptat a făcut un tată, la scurt timp după ce fiica lui nu l-a lăsat s-o conducă la altar, la nuntă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro