Scandal uriaș în familia regală. Regele Charles și fratele său au ajuns la cuțite. Monarhul vrea să îl dea afară din casă pe prințul Andrew

de: Violeta Badea
18 08. 2024

Familia regală britanică se confruntă cu un scandal de proporții! Se pare că tensiunile dintre Regele Charles și fratele său, Prințul Andrew, ar fi mai mari ca niciodată. Suveranul a luat, recent, decizia de a-și retrage echipa de securitate formată din zece persoane de la Royal Lodge, locuința Prințului Andrew, ceea ce a stârnit controverse și speculații legate de viitorul acestuia în cadrul familiei regale.

Prințul Andrew, obligat să-și părăsească locuința?

Într-o mișcare surprinzătoare, Regele Charles a anunțat că echipa de securitate responsabilă cu protejarea Prințului Andrew va fi desființată începând din toamna acestui an.

Aceasta decizie a venit după ce, în 2022, securitatea plătită de contribuabili a fost eliminată pe fondul scandalului de abuz sexual în care Andrew a fost implicat în SUA.

Anterior, securitatea Prințului, evaluată la 3 milioane de lire sterline pe an, a fost înlocuită cu măsuri private de securitate pentru reședința regală de la Windsor, iar acum se pare că și această protecție va fi redusă.

În prezent, surse din Palat sugerează că această decizie indică faptul că fratele Regelui Charles ar putea fi obligat să părăsească Royal Lodge, unde a locuit în ultimii 20 de ani.

Tensiuni crescânde la Balmoral

În acest weekend, Regele Charles și Prințul Andrew se află împreună la domeniul Balmoral din Scoția, iar tensiunile dintre cei doi sunt uriașe, informează The Sun.

Potrivit surselor, suveranul a fost extrem de critic față de fratele său, spunând că viața acestuia va deveni ”din ce în ce mai rece și inconfortabilă” dacă nu își va găsi o altă locuință.

În luna mai, s-a raportat că Charles a încercat să pună presiune pe Andrew să părăsească Royal Lodge, chiar dacă Prințul a refuzat oferta de a se muta la Frogmore Cottage, fosta reședință a lui Harry și Meghan.

Citește și Cât a ajuns să coste o casă în Viscri, satul preferat al regelui Charles. Prețurile au luat-o razna!

Viitorul incert al Prințului Andrew

Deși oficialii regali afirmă că Prințul Andrew ”rămâne fratele regelui” și este binevenit la evenimentele familiale, el nu va reveni niciodată în serviciul public.

Recent, Andrew a făcut lobby pentru a-și recâștiga serviciul de securitate asigurat de contribuabili, dar eforturile sale nu au avut succes.

În urma acuzațiilor de abuz sexual și a plății unei sume considerabile către Virginia Giuffre, fostă sclavă sexuală a lui Jeffrey Epstein, Prințul a pierdut toate rolurile regale și a fost privat de protecția oferită anterior de Met Police. Deși neagă orice infracțiune, scandalul a afectat profund imaginea sa publică și relațiile din cadrul familiei regale.

Citește și Produsul inedit cu care Regele Charles a dat lovitura. Costă 800 de lei, dar se vinde ca pâinea caldă. De ce este atât de căutat!