Scandal la conferința PSD, după rezultatele alegerilor. Liviu Dragnea și-a ieșit din minți

Autor: Andrei Simion - 21:42, 26 mai 2019
Inquam Photos / Liviu Dragnea

Conferința PSD, după aflarea primelor rezultate ale alegerilor europarlamentare, s-a lăsat cu întrebări jenante și cu situații nervoase, la sediul Partidului Social Democrat. Liderul social-democrat a anunțat cp nu va participa la alegerile prezidențiale drept candidat din partea PSD sau a alianței PSD-ALDE.

Scandal la sediul PSD. Dragnea s-a enervat pe reporteri

”Devină pentru această situație sunt eu, pentru că nu trebuia să accept președinția partidului în 2015. Îmi asum toată această situație, nu este un scor favorabil. Partidul a mai trecut prin momente grele.”, a fost discursul lui Liviu Dragnea la finalul votului de astăzi.

Jurnaliștii, surprinși să audă aceste declarații, l-au întrebat, cum era de așteptat, dacă pleacă de la conducerea partidului.

”Având în vedere situația aceasta, aceți bagajele făcute pentru mâine?”, l-a întrebat un reporter din sală. ”Ce întrebare este asta? Este o tâmpenie. Dacă știți, de ce mă mai întrebați? Am spus eu că plec? Eu am spus că îmi asum eșecul!”, a fost reacția vizibil nervoasă a lui Liviu Dragnea.

”De ce îi cereți Vioricăi Dăncilă să nu își depună mandatul…”, a mai continuat același reporter. ”Ați putea să îi spuneți doamna Viorica Dăncilă pentru că sunteți un pic mai mică decât dumneaei.”, a fost declarația apăsată a lui Liviu Dragnea, cu care a încheiat discursul în aceeași notă nervoasă.

Scorul exit-poll-ului, la ora 19.30, arată total nesatisfăcător pentru PSD.

PSD 25,8%

PNL 25,8%

USR Plus 23,9%

ALDE 4,9%

PRO România 5.7%

În această seară, Liviu Dragnea i-a cerut Vioricăi Dăncilă să nu își depună mandatul din funcția de premier și, surpriza serii, a mai spus că cei care sunt cei mai portiviți pentru candidatura la președinția României ar fi Gabriela Firea sau Călin Popescu Tăriceanu. Zvonurile spun, însă, că Viorica Dăncilă s-ar gândi la plecarea de la guvernare. Unii mai susțin că nu degeaba s-au împăcat în ultima vreme Liviu Dragnea și Gabriela Firea, deoarece, văzând sondajele, liderul actual PSD a preferat să își pregătească terenul.