Scandal în ședința din Parlament, după ce pragul pentru abuzul în serviciu a fost eliminat. Iniţial, coaliția votase invers

de: Ștefan R. Apostol
04 04. 2023

Politica românească este după cum bate vântul, iar cea mai bună dovadă a acestei afrimații este răsturnarea de situație care a generat un adevărat scandal în ședința din Parlament, după ce pragul pentru abuzul în serviciu a fost eliminat. Iniţial, coaliția votase invers, dar scurta pauză dintre interpelările din Comisii a schimbat totul.

Legile Justiției, ca jocul „de-a baba oarba”!

Scenariul pe care l-a văzut Parlamentul României astăzi nu face altceva decât să arate cum clasa politică românească se joacă de-a legislația, și cum încearcă prin varii metode să inducă în eroare opinia publică. Iar cel mai bun exemplu de jocul „de-a baba oarba” îl reprezintă propunerile făcute de Ministrul de Justiție privind propunerea privind pragul la abuzul în serviciu.

Deși discutat în cadrul coaliției, cifrele vehiculate de ministru când a fost chemat să dea explicații în Parlament, se învârteau în jurul cifrelor de 9.000 lei, dar și de 3.000 lei, 6.000 lei sau chiar 1.000 lei. Paradoxal, atât liderii PSD, cât și PNL ieșeau în fața opiniei publice și declarau că sunt mulțumiți de cele hotărâte, urmând ca în comsiile din Parlament să se treacă la vot.

Nimeni nu ar putea explica ceea ce s-a întâmplat astăzi cu adevărat la votul din comisiile parlamentare. Cert este că la final a fost generat un adevărat scandal în ședința din Parlament, după ce pragul pentru abuzul în serviciu a fost eliminat.

Vezi și: S-a adoptat noua ordonanță pentru legile justiției: de ce sunt ”praf în ochi” modificările OUG 7

Pragul pentru abuzul în serviciu a fost eliminat

Deși, conform informațiilor, membrii coaliției nu s-au pus de comun acord asupra sumei, astăzi ar fi trebuit să fie votat pragul pentru abuzul în serviciu în comsiile de specialitate din Parlament.

La prima ședință, parlamentarii PNL votaseră pentru menținerea pragului. Dar surpriza a fost mare, când parlamentarii din coaliție au decis retragerea tuturor amendamentelor depuse la Comisia Jurdică, ulterior, inexplicabil, votând eliminarea acestora definitiv în cadrul Senatului.

Scandal în ședința din Parlament pe tema eliminării interceptărilor ca probe

Totul a plecat de la amendamentul prin care interceptările audio erau propuse ca fiind luate în calcul în demersurile juridice ca probe. Sursele politice, spun că cei doi lideri de partid, Marcel Ciolacu de la PSD și Nicolae Ciucă, de la PNL, și-ar fi retras propunerile lăsând în discuție forma depus inițial de Ministerul Justiției, documentul ministerului neavând niciunl din amendamentele privind pragul pentru abuzul în serviciu.

„S-a considerat că forma venită de la Guvern este cea mai bună. Am fost sunată de absolut toţi reprezentanţii Guvernului care au solicitat să rămână în vigoare forma venită de la Guvern.”, a declarat Laura Vicol, după şedinţa Comisiei juridice a Camerei, potrivit News.ro.

Vezi și: George Simion vrea ca PSD să iasă de la guvernare. „Ne pregătim să prezentăm guvernul alternativ al AUR”

Votul definitiv din Camera Deputaților a fost, de fapt, picătura care a umplut paharul și a generat acest scandal în ședința din Parlament, după ce pragul pentru abuzul în serviciu a fost eliminat. După acest vot, mai spun sursele, membrii comsiilor vor relua discuțiile de la zero pe marginea celor două teme extrem de sensibile, și anume interceptările serviciilor în dosarele de corupție și pragul la abuzul în serviciu.