Scandal de proporții într-un magazin Lidl: ‘O să-ți sparg fața’. Ce a făcut un client, dezvăluiri uluitoare

de: Ștefan R. Apostol
26 07. 2023

Așa cum am mai relatat de curând, fenomenul furturilor din magazine a luat amploare peste tot în lume. Cel mai recent caz, de altfel, scandal de proporții într-un magazin Lidl, s-a petrecut tot în Marea Britanie. Citește mai departe și vezi cum s-a terminat acest scandal.

Scandal de proporții într-un magazin Lidl. Un hoț și sticlele de Prosecco

Un hoț care a furat șapte sticle de Prosecco dintr-un supermarket Lidl din Carlisle. DUpă ce avea să fie prins, a devenit violent când a fost provocat de doi angajați.

Vezi și: De ce a fost arestat un bărbat care era într-un magazin Lidl. Momente de necrezut în Marea Britanie

Dean Ainslie, scrie presa brianică, în vârstă de 52 de ani, căruia i s-a interzis să intre în sucursala Lidl din Charlotte Street din oraș, a devenit imediat agresiv când directorul adjunct al magazinului și un alt lucrător au intervenit pentru a împiedica furtul.

Acuzatul a recunoscut furtul din magazinul Lidl și două agresiuni

La Tribunalul Rickergate Magistrates’ Court din Carlisle, procurorul George Shelley a descris infracțiunea lui Ainslie, comisă atunci când a intrat în magazin pe 4 martie. Problemele au început după ce un membru al personalului l-a văzut pe acuzat încercând să iasă din magazin cu o geantă plină, fără să încerce să se oprească și să plătească la casele de marcat.

În geantă se aflau șapte sticle de Prosecco în valoare de 42 de lire sterline. Atunci când i s-a cerut să nu plece, acesta s-a luat la trântă cu lucrătorul implicat, amenințându-l cu pumnul și spunând: ”Îți voi rupe maxilarul”, iar angajatul magazinului Lidl a declarat că se temea că inculpatul va da curs amenințării și îl va lovi.

Vezi și: Schimbare importantă în magazinele LIDL România. Ce se întâmplă de luni în toate supermarketurile

Întâmplarea a fost văzută de directorul adjunct al magazinului, care a intervenit, încercând să-l imobilizeze pe Ainslie pentru a-l împiedica să-și atace colegul.

”Domnul Ainslie a încercat să se îndepărteze, dar apoi s-a apropiat de [directorul adjunct], dând pumni”, a continuat domnul Shelley.

Managerul adjunct a răspuns prin a-l pune imediat pe acuzat la pământ pentru a se proteja atât pe el, cât și pe colegul său. Între timp, Ainslie a strigat numeroase amenințări, spunându-le muncitorilor că se va întoarce și ”îi va omorâ”.

Trebuie să plătească 85 de lire sterline costuri și o suprataxă

Când poliția l-a interogat ulterior pe Ainslie, acesta nu a dat niciun răspuns la întrebările care i-au fost puse. Magistratul care a prezidat ședința i-a spus acuzatului: ”Ați atacat membri ai personalului doar pentru că își făceau treaba„, conform presei britanice.

Instanța a auzit că dosarul penal al inculpatului constă în 20 de infracțiuni anterioare, inclusiv trei chestiuni de furt și necinste. Ultima dată când a fost în fața unei instanțe a fost în 2012.

Vezi și: Inovația care a apărut în magazinele Lidl. Este o premieră mondială, se întâmplă acum în Marea Britanie

Avocatul apărării, Tariq Khawam, a declarat că acuzatul, care a apărut în fața instanței prin intermediul unei legături video, a fost surprins să descopere că infracțiunea sa va fi tratată săptămâna aceasta, deoarece nu a știut că audierea urma să aibă loc.

Luând act de faptul că acuzatul, din East Nelson Street, Denton Holme, a fost arestat preventiv, magistrații au impus o amendă de 140 de lire sterline pentru cele două agresiuni comune admise.

Ainslie a vorbit în timpul audierii doar pentru a-și confirma datele personale, pentru a-și introduce pledoariile și pentru a le mulțumi magistraților pentru că s-au ocupat de acest caz, deși furase dintr-un magazin Lidl.