Satul superb din Europa unde casele se vând cu 1 euro. Te vei îndrăgosti imediat de acest loc

de: Ștefan R. Apostol
23 02. 2023

Îți poți imagina cum ar fi să cumperi o casă cu doar un euro? Oricât de incredibil ar părea, există un oraș care are opt locuințe de vânzare la acest preț, cu alte cuvinte vorbim de satul superb din Europa unde casele se vând cu 1 euro, situat în provincia Campobasso, în regiunea Molise, în jumătatea sudică a Italiei. Prin urmare, dacă dorești să-ți schimbi viața și să începi de la zero într-o altă țară, aceasta poate fi ocazia ta.

Sant’Elia a Pianisi, satul superb din Europa unde casele se vând cu 1 euro

Așa cum spuneam la început, satul superb din Europa unde casele se vând cu 1 euro , se află situat în provincia Campobasso, în regiunea Molise, în jumătatea sudică a Italiei. Primarul comunei, Biagio Faiella, a explicat în detaliu care sunt procedurile de urmat pentru a cumpăra o casă cu un euro.

În primul rând, cumpărătorul trebuie să fie de acord să prezinte un proiect de reabilitare în termen de șase luni de la cumpărare. Iar în al doilea rând, el trebuie să finalizeze lucrările în următorii trei ani.

Ținând cont de prețul celor opt case din Sant’Elia a Pianisi, cu siguranță sunt multe persoane interesate de ele. Din acest motiv, consiliul municipal a trebuit să definească o serie de criterii care vor fi decisive în procesul de selecție.

„Cel care alege să folosească ingineri și arhitecți locali pentru proiectare obține un punctaj mai mare. Dacă, la fel, construcția lucrării este realizată de companii locale, există un avantaj suplimentar.”, subliniază Biagio Faiella, mărturisind, de asemenea, că persoane din Canada și Statele Unite s-au arătat interesate de locuințe.

Vezi și: Primeşti 15.000 de euro dacă te muţi aici. Peisajele sunt de vis, casele superbe. Condiţia pusă de autorităţi

Te vei îndrăgosti imediat de acest loc mirific din sudul Italiei

Unele dintre case se dărâmă, dar două dintre ele sunt în stare bună, spune primăria din satul superb din Europa unde casele se vând cu 1 euro, dar nu are niciun fel de restricții în ceea ce privește limitarea planificării pentru reconstrucția lor.

În ceea ce privește procesul de selecție, de care se vor ocupa autoritățile, acesta se bazează pe o cerere care va fi examinată și cumpărătorul va fi contactat, ulterior, din acel moment notarul organizează actul cu vânzătorul. Urmează apoi semnarea contractului cu primăria, prin care se acceptă condițiile privind timpii de construcție, mai spune primarul.

Sant’Elia a Pianisi este un loc fabulos pentru a trăi dacă sunteți în căutarea liniștii și a păcii. Mediul natural este impresionant, iar orașul este bine conectat cu alte municipalități din regiune. Micul oraș se află la aproximativ 33 km est de Campobasso, într-un peisaj de păduri, terenuri agricole și dealuri acoperite de măslini.

Este cunoscut pentru o mănăstire franciscană dedicată lui Padre Pio, care l-a vizitat la începutul secolului al XX-lea. Primele înregistrări istorice datează din secolul al XIV-lea, când era un fief al Fiorentiei de Trinci, mai târziu a trecut la familia Di Capua și, în cele din urmă, la familia Di Palma.

Un centru comercial foarte animat în trecut, când existau o fabrică de paste și biscuiți, o moară de făină, o fabrică de pantaloni, majoritatea dintre ele, din păcate, închise acum. Locul este astăzi o destinație religioasă preferată, deoarece în Mănăstirea Capucine se află celula în care San Pio da Pietrelcina, iubitul Padre Pio, și-a petrecut patru ani din viață, spune istoria acestui loc din sudul Italiei.

Conform datelor, în 2014, în Sant’Elia locuiau 2004 oameni, astăzi sunte doar 1.680, de acea și demersurile primăriei locale, iar oricine cumpără o casă cu un euro „vine să reînvie ruinele pentru care, în multe cazuri, primăria trebuie să investească și bani proprii. Aș spune că acești oameni sunt bineveniți”, spune Biagio Faiella, primarul din satul superb italian unde casele se vând cu 1 euro.