Satul din România unde o casă costă 2.500 de lei. Este aproape de un oraș major al țării
Un sat din România a devenit cunoscut pentru faptul că prețul caselor este de numai 2.500 de lei. Are doar 7 locuitori și este situat în apropierea unuia dintre cele mai populate și vizitate orașe turistice de la noi din țară. Ai avea curaj să te muți aici? Imaginile sunt incredibile. Despre ce localitate este vorba.
Localitatea românescă în care casele costă doar 2.500 de lei
Gherdeal se numește primul sat de după Cincu, ce excede județului Brașov din punct de vedere teritorial. Situată la 37 de kilometri de Făgăraș, localitatea se află în județul Sibiu, aparține de comuna Bruiu și a intrat în centrul atenției mass-media , de o anumită perioadă încoace.
Satul Gherdeal este localitatea în care, astăzi, mai trăiesc doar 7 oameni, deși, pe vremuri, așezarea adăpostea nu mai puțin de 112 familii, judecând după numărul caselor din zonă.
Potrivit localnicei Maria Tiuţ, în vârstă de 78 de ani, în satul Gherdeal au mai rămas doar șapte oameni, trei sași și patru români. În ceea ce privește suma pe care trebuie să o plătești pentru a cumpăra o locuință în localitate, o casă din Gherdeal costă până în 2.500 de lei.
„Au plecat, mânca-i-ar amarul, toți. Mai suntem trei sași și patru români. Eu locuiesc cu băiatul meu… Mai e o femeie cu băiatul ei, uitați, la poarta aia. Cam 22-25 de milioane de lei vechi e o casă la noi.”, a declarat femeia.
Citește și Locul din România unde se află cea mai mare biserică de lemn din lume. Străinii vin mereu aici
Satul în care locuiesc doar 5 oameni
Boia, un sat izolat din județul Gorj, este aproape părăsit în totalitate, cu excepția a cinci oameni. Două familii mai locuiesc în două dintre cele 50 de case aproape abandonate.
Localitatea în care mai locuiesc doar 5 români se află pe o uliţă pietruită şi îngustă, care te duce în vârful dealului. Cătunul se află la o distanţă de 40 de kilometri până la Târgu Jiu.
Autoritățile fac tot posibilul pentru a readuce cătunul la viață, așezare abandonată din cauza lipsei unor condiții decente de trai.
„Cinci persoane (n.r. – au mai rămas în sat). Două familii. Aceea cu trei persoane şi eu cu baba. „Mergem cu bicicleta. N-avem magazine, n-avem nimic pe aici. Este tocmai jos, în sat, la Vidin. Dacă munceşti, ai de toate.
Dacă nu munceşti, nu prea ai. Culegem fasole, roşii, sfeclă, morcovi, ce e necesar, ce e necesar în gospodărie.”, au declarat locatarii Milica și Iulian Vlăduțoiu, în exclusivitate pentru Observator.