Satul din România unde casele se cumpără cu 2.500 de lei. Peisajul e ca în povești

de: Mariana Olteanu
13 10. 2023

În ultima vreme, foarte mulți români au luat decizia de a părăși orașul și de a se refugia într-un colț de rai. Celor care le surâde ideea nu ar trebui să se lase descurajați și asta pentru că există case care pot fi cumpărate cu un singur salariu. Află, din rândurile de mai jos, despre ce sat este vorba!

Casa care poate fi cumpărată cu un singur salariu

Pentru a te muta într-un colț de rai nu trebuie să scoți foarte mulți bani din buzunar. Într-un sat din România, casele au o ofertă foartă tentată. Cu un singur salariu te poți muta într-un loc cu un peisaj de vis.

Este vorba, mai exact, despre casele aflate în Gherdeal din județul Sibiu. În acest sat au mai rămas doar 10 persoane, care stau pe aceeași stradă. Chiar dacă priveliștea este una care-ți taie respirația, satul a rămas fără locuitori.

Citește și: Locul din România în care o casă costă 500 de euro. Peisajul e superb, satul are mare potenţial turistic

Cât costă o casă în Gherdeal?

Locuitorii sunt primitori. Aceștia au oferiit detalii și despre prețul la care pot fi cumpărate casele, semn că-și doresc noi vecini.

„Cam 22-25 de milioane de lei vechi e o casă la noi”, spun locuitorii.

Cei care decid să se mute aici ar trebui să țină cont și de posibilelel provocări. Spre exemplu, în sat nu se găsește magazin. De regulă, o persoană merge la cumpărături în afara orașului și obișnuiește să cumpere pentru tot satul. Dacă nu sunteți hotărâți, puteți să vă cazați la pensiunea din sat. În așa fel, veți putea experimenta viața la țară.

Citește și: Satul din România cu 7 oameni unde se vând case cu 500.000 de euro! Locul e un adevărat Paradis

Satul înseamnă natură, oxigen, spațiu, viață!

În ultimul timp, acest stil de viață este tot mai promovat. Printre românii care au ales să se refugieze la țară se numără și Andy Hertz, un cunoscut influencer.

„Nu înapoi spre origini, ci înapoi spre un viitor verde, natură și o viață mult mai tihnită. Satul românesc nu mai înseamnă noroi și wc în curte. Acum înțeleg tot mai mulți că satul înseamnă natură, oxigen, spațiu, viață! Tot mai mulți se vor muta la țară din disperarea de a trăi o viață normală.”, a spus Andy Hertz pentru Hot News.

Citește și: Orașul din România care este pe lista locurilor de văzut în 2023. Topul apărut în străinătate