Satul din România transformat în staţiune turistică de curând. Are ceva special, ce vor găsi turiştii aici. E unic la noi
Guvernul a oferit undă verde pentru transformarea unei comune din România în stațiune turistică. Niciun locuitor nu se aștepta la așa schimbare. Punctul de atracție turistică ascunde multe lucruri interesante, despre care foarte mulți nici nu știau. Ce poți vizita aici. Foto
Satul din România transformat în stațiune turistică
Un sat din județul Vâlcea a avut parte de o schimbare importantă de statut, în urma deciziei luate de Guvernul României de transformare a acestuia în domeniul financiar, dar și turistic. Hotărârea face parte din planurile autorităților de promovare a turismului în regiuni mai puțin cunoscute.
Astfel, comuna Costești din județul Vâlcea, fiindcă despre ea este vorba, devine a zecea stațiune turistică din zonă, oferind oportunități semnificative în domeniul turistic și economic.
Te-ar putea interesa și: Satul din România care i-a înnebunit pe străini. Românii nu îl vizitează, dar turiștii sunt uimiți de ce găsesc acolo
Ce spune edilul noii stațiuni turistice: „Pregătiți să primim oaspeți în locuri curate și cochete”
„Prin obţinerea acestui statut, Costeştiului i se recunoaşte valoarea cadrului natural şi a numeroaselor obiective istorice şi de arhitectură. Este un pas important pentru turism în primul rând, dar care ne va ajuta şi financiar, pentru că vom putea astfel să accesăm fonduri pe măsuri europene pe care nu le-am putut accesa până acum.
Este, de asemenea, o certificare ce ne obligă să facem mai mult, să fim pregătiţi să primim oaspeţi în locuri curate şi cochete”, a declarat primarul comunei Costești din județul Vâlcea, Toma Peștereanu, potrivit G4Media.
Te-ar putea interesa și: Satele din România unde oamenii trăiesc peste 90 de ani: ‘Aici este Raiul pe pământ’
Ce poți vizita în stațiunea turistică Costești
Comuna Costești din județul Vâlcea, nouă stațiune turistică, ascunde mai multe detalii interesante. Aici se regăsesc cele mai multe lăcașuri de cult din țară, potrivit informațiilor publice. Este, astfel, un loc în care credința religioasă, ezoterică, tradițională ocupă un loc cu totul deosebit în sufletele oamenilor.
Tot în acest loc pot fi vizitate rezervații naturale superbe. Una dintre ele este Muzeul Trovanţilor, cu o colecţie de peste 300 de formaţiuni de calcar înconjurate de pământ şi nisip şi care au dimensiuni de la câţiva centimetri până la câţiva metri.
Cheile Bistriței, cele mai înguste de pe teritoriul țării, Peştera Liliecilor sau a Sfântului Grigorie Decapolitul, o altă rezervație cu 17 specii de lilieci, ocrotite prin lege, atrag de asemenea conaționalii, dar și din străinătate în zonă. Parcul Naţional Buila -Vânturariţa este un alt obiectiv ce merită vizitat.
Pregătită pentru a primi turiști din țară, dar și curioși din străinătate, noua stațiune turistică Costești din județul Vâlcea prezintă peste 100 de locuri de cazare autorizate în acest sens, potrivit sursei citate.