Satul din România în care timpul s-a oprit în loc. Are peisaje de basm, biserici unice în lume şi tradiţii speciale

de: Sabina Anastasia
02 11. 2023

Țara noastră găzduiește un sat în care timpul s-a oprit în loc. Asta susțin atât localnicii, cât și turiștii români și deopotrivă străini care se deplasează în zonă. Numele acestui teritoriu este asociat cu unul regal, ce i-a adus multă popularitate. Peisajele, dar și oamenii de aici atrag mulți turiști. Foto

Satul românesc în care tradițiile încă se păstrează

În urmă cu sute de ani, bărbații din acest sat românesc se ocupau cu meșteșugăritul lemnului, dulgheritul sau cu tâmplăria. Femeile munceau, de asemenea, practicând torsul lânii și țesutul de haine și pregătind de-ale gurii pentru familie. Aceleași obiceiuri le au localnicii din zonă și astăzi.

Mai mult ca sigur ai auzit despre satul în care se spune că timpul s-a oprit în loc. Regele Charles al Angliei, fiul regretatei regine Elisabeta a II-a, l-a făcut recunoscut la nivel mondial, după ce și-a cumpărat aici locuințe. Toți străinii au aflat despre micul colț de rai ascuns în România.

Ce denumire poartă micul colț de rai din România

Breb este denumirea satului transilvănean în care totul pare a fi precum odată. Numele cătunului provine de la un animal de apă, un castor european, care trăia în râul ce traversează zona, Breboaia. Așa a ajuns teritoriul să se bucure de această denumire, însă nu este singura particularitate interesantă.

Descoperirile arheologice făcute în zonă de către specialiști au dezvăluit, de-a lungul timpului, că populația care locuia în satul Breb exploata sare încă din epoca de piatră, un aspect deosebit de interesant pentru turiștii care sunt pasionați de istorie și nu numai.

Regele Charles a contribuit la popularitatea lui

Satul Breb este cel mai vizitat cătun din Maramureș, la popularitatea lui contribuind fără îndoială și Regele Charles, care are prieteni în zonă. Pe doi dintre românii de la Breb i-a invitat chiar la ceremonia lui de încoronare, eveniment ce a avut loc în luna mai a anului 2023.

Locuințele vechi, dar pline de culoare și viață, porțile construite în stil tradițional, activitățile populare, dar și tradițiile deosebite, bisericile unice și peisajele de vis atrag turiști – atât români, cât și străini – în fiecare an în regiune. Nu e nevoie să vă spunem noi mai multe, fiindcă imaginile vorbesc de la sine.

Cum te poți relaxa în satul Breb din Maramureș

Te-ar putea interesa și: Singurul sat rotund din România. Turiștii străini se bat pentru un loc de cazare în acest loc unic

Breb nu este un loc nu numeroase obiective turistice, cu clădiri în stiluri arhitecturale impresionante, muzee sau alte astfel de atracții. Este în schimb locul perfect pentru cine vrea să se retragă din gălăgia și agitația cu care se confruntă în mediul urban, oferind tuturor liniște.